Ukrajnai háború/Választás 2022 - Orbán: ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok

Választás 2022, 2022.04.01

Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok, és támogatni fogják azokat a javaslatokat, hogy zárják el az Oroszországból érkező gáz- és olajvezetékek csapját - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP kampányrendezvényén pénteken Székesfehérváron.

A kormányfő, a Fidesz elnöke a székesfehérvári Városház téren összegyűlt hallgatósága előtt úgy fogalmazott: "ezt nem engedhetjük meg", Magyarország érdekét meg kell védeni. Arra figyelmeztetett: ha szankciók alá veszik az energiaszállítást, ha elzárják a csapokat, akkor megáll az ország. "Feléljük gyorsan a tartalékainkat", és nem lesz üzemanyag, be kell zárni a gyárakat, és nagyon sokan elveszíthetik az állásukat - tette hozzá.

Leszögezte: "nem kérhetik tőlünk az ukránok, hogy úgy segítsünk rajtuk, hogy közben tönkretesszük saját magunkat, és azt sem akarhatják, hogy ők mondják meg nekünk, hogy mi hogyan segítsünk rajtuk, amikor ők vannak bajban".

"A szívünk velük van", de Magyarországnak ki kell állnia az érdekei mellett, és ki kell maradnia ebből a háborúból - mondta Orbán Viktor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!