Ukrajnai háború/Választás 2022 - Orbán: ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok (2. rész)

Választás 2022, 2022.04.01

    A mostani helyzetben a nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér, ne most kísérletezzünk - jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor a nehézségek között azt említette, hogy az ország mögött van egy világjárvány, mellette egy háború és előtte egy egyre súlyosabb helyzetbe kerülő európai gazdaság.

Hozzátette: a kormány már látott néhány válságot, 2010 óta komoly erőpróbákat kellett kiállnia, megemlítette a vörösiszap-katasztrófát, a dunai és a tiszai árvizet, a menekült- és a migránsválságot, a Covid-járványt, valamint a háborút.

A Fidesz elnöke azt mondta, mindig is támogatta a kezdőket, szereti, ha valaki hátulról fut előre, nem született mindenki ezüst kanállal a szájában. A kormányfő megjegyezte, hogy ő is egy kisfaluból származik.

Úgy folytatta, miért ne jöhetne az Alföldről is bárki, aki úgy gondolja, átveszi az ország kormányrúdját, de ma "veszélyes időket élünk". Azt javaslom a magyaroknak, ne most kísérletezzünk, ne most próbálkozzunk, most inkább hagyatkozzunk a tapasztalatra, a kiszámíthatóságra és hallgassunk a kipróbált képviselőkre - közölte, majd a kormánypártok két székesfehérvári jelöltjének támogatását kérte.

A politikus a gyermekvédelmi népszavazást legalább olyan fontosnak nevezte, mint a parlamenti választást.

Orbán Viktor azt mondta: "világosan ki kell mondanunk vasárnap is, hogy az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket pedig hagyják békén, meg kell védeni a családjainkat. Meg kell állítani azt a genderőrületet, amely jól láthatóan egyre nagyobb bajokat okoz tőlünk nyugatra".

Szerinte ez a népszavazás egy nagyon fontos kérdést hosszú időre elrendezhet Magyarországon.

A pártelnök azt mondta, a világnak elment az esze, olyan divatok ütik fel a fejüket, hogy az ember csak néz és sose gondolta volna, hogy bele kell írni az alkotmányba, az apa férfi, az anya nő, a házasság pedig egy férfi és egy nő között megkötött, életre szóló szövetség.

Hozzátette: "a barátaink Nyugat-Európában elaludtak", ott is úgy kezdődött, mint Magyarországon egy-két évvel ezelőtt, egy furcsa divatként, amikor minden összekeveredik mindennel.

Elmondta, ezzel nincs is baj addig, amíg a felnőtteknek okoz ez kihívást. Úgy fogalmazott: "nem vagyunk már mai gyerekek, rólunk már lemaradtak, mi már úgy élünk, ahogy élünk".

De "a gyerekek az egy vörös vonal", a felnőttek majd elszámolnak az életükkel a Jóisten előtt - közölte, kijelentve: nem szabad megengedi, hogy a gyerekek nevelésének jogát bárki elvegye a szülőktől.

Orbán Viktor úgy értékelt, ha a következő napokban elvégzik a munkájukat, akkor megnyerhetik a népszavazást, a parlamenti választást és megőrizhetik Magyarország békéjét, sikerülhet kimaradni a háborúból.

Kiemelte: "még két nap van hátra, és aztán partraszállás". Háromnapnyi kemény munkával "megnyerhetünk négy évet, nyerhetünk magunknak négy békés, nyugodt és biztonságos évet" - fogalmazott.

Kijelentette: 39 óra múlva el kell mennünk, és "el kell vigyük a barátainkat, a munkatársainkat, a családtagjainkat, hogy ott legyenek azon a választáson, ahol eldől Magyarország következő négy éve".

Hangsúlyozta: a munkát becsületesen elvégeztük, lelkiekben, fizikailag felkészültünk, egyetlen feladat maradt. "Győzzük le az ellenfeleinket, védjük meg a családjainkat, védjük meg Magyarországot, védjük meg Magyarország békéjét és biztonságát!" - hangoztatta Orbán Viktor.

Orbán Viktor előtt a kampánygyűlésen felszólalt Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára, Fejér megye 1-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, aki úgy értékelt, hogy a mostani a 2018-as választásnál is jelentősebb. A jelölt számba vette az elmúlt időszak székesfehérvári fejlesztéseit, a többi között az újjászületett múzeumot, az erdőültetéseket, a bazilika felújítását, a kórház fejlesztését.

A szintén újraválasztásáért küzdő Törő Gábor, Fejér megye 2-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, bár hosszú kampányon vannak túl, a választásig két nap van és még nem dőlhetnek hátra. Azt kérte a támogatóitól, vasárnap minden erőt dobjanak be, és menjenek el minden családhoz, minden barátjukhoz arra kérve őket, hogy szavazzanak.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere azt hangsúlyozta: olyan kormányra és parlamenti képviselőkre van szükség, akik garanciát jelentenek arra, hogy a városban megkezdett beruházások el is készülnek.

A bizonytalan választókat arra kérte, tegyék fel maguknak a kérdést, ki irányítaná jobban "az ország hajóját az egyre viharosabb világtengeren". Akik jó irányt jelöltek ki 2010-ben vagy akik hatan hatfelé húzzák a kormányrudat és azon is vitatkoznak, hogy ki a kapitány?
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!