Választás 2022 - Bírság megfizetésére kötelezték Hoppál Pétert, amiért áramtalanította az ellenzék LED-falát

Választás 2022, 2022.03.31

Ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezte a választási bizottság Hoppál Pétert, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjét, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból Pécs főterén hétfőn.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön meghozott, a gov.pecs.hu internetes oldalon olvasható határozatában azt írták, hogy a képviselő hétfői tettével megsértette a választási eljárásról szóló törvénynek a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeiről szóló paragrafusát.

Hoppál Pétert ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezték és eltiltották a további jogsértésektől. A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni.

A parlamenti választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok képviseletében Mellár Tamás (Párbeszéd) és Szakács László (DK) országgyűlési képviselők - akik Baranya megye 1. és 2. számú választókerületében jelöltként indulnak - egy keddi sajtótájékoztatón tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták Hoppál Pétert és további eljárásokat helyeztek kilátásba a kormánypárti képviselő egy nappal korábbi tette miatt.

Hoppál Péter az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében cselekedete indoklásaként azt írta: "lépni kellett, hogy megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát". Közlése szerint tettével elnémította "azt a hazugságözönt", amely a kivetítőből "folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat".

Úgy fogalmazott: "ha négy évig tisztességesen, a választóik között és azok szemébe nézve dolgoztak volna a pécsi baloldal jelöltjei, akkor most nem kellene hazugságokat ordibálniuk óriáskivetítőkből, hangos furgonokból, hanem elég lenne az emberek szemébe nézni és becsületesen kampányolni".
(MTI)

Címkék

Hoppál Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!