Választás 2022 - Bírság megfizetésére kötelezték Hoppál Pétert, amiért áramtalanította az ellenzék LED-falát

Választás 2022, 2022.03.31

Ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezte a választási bizottság Hoppál Pétert, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjét, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból Pécs főterén hétfőn.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön meghozott, a gov.pecs.hu internetes oldalon olvasható határozatában azt írták, hogy a képviselő hétfői tettével megsértette a választási eljárásról szóló törvénynek a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeiről szóló paragrafusát.

Hoppál Pétert ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezték és eltiltották a további jogsértésektől. A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni.

A parlamenti választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok képviseletében Mellár Tamás (Párbeszéd) és Szakács László (DK) országgyűlési képviselők - akik Baranya megye 1. és 2. számú választókerületében jelöltként indulnak - egy keddi sajtótájékoztatón tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták Hoppál Pétert és további eljárásokat helyeztek kilátásba a kormánypárti képviselő egy nappal korábbi tette miatt.

Hoppál Péter az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében cselekedete indoklásaként azt írta: "lépni kellett, hogy megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát". Közlése szerint tettével elnémította "azt a hazugságözönt", amely a kivetítőből "folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat".

Úgy fogalmazott: "ha négy évig tisztességesen, a választóik között és azok szemébe nézve dolgoztak volna a pécsi baloldal jelöltjei, akkor most nem kellene hazugságokat ordibálniuk óriáskivetítőkből, hangos furgonokból, hanem elég lenne az emberek szemébe nézni és becsületesen kampányolni".
(MTI)

Címkék

Hoppál Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!