Választás 2022 - BvOP: több mint 1500 fogvatartott szavazhat vasárnap

Választás 2022, 2022.03.30

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) adatai szerint 1680 fogvatartott nyilatkozott úgy, hogy élni kíván a választójogával április 3-án - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a büntetés-végrehajtási szervezet felkészült arra, hogy az érintett fogvatartottak számára biztosítsa a választójoguk gyakorlását a hazai börtönökben.

Hozzátették: nincs választójoga annak a fogvatartottnak, aki jogerős ítélet alapján a cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság, illetőleg a közügyek gyakorlásától eltiltás hatálya alatt áll. A választójoggal rendelkező fogvatartottak a fogvatartás helyéül kijelölt büntetés-végrehajtási intézetben, a helyi választási irodával egyeztetett időpontban - a vonatkozó jogszabályok szerint - mozgóurna igénybevételével szavaznak.

A BvOP közölte azt is, a szervezet kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai számára is biztosított legyen a szavazáson való részvétel. Ennek érdekében a büntetés-végrehajtási intézetek és intézmények vezetői úgy szervezik meg az állomány szolgálatát a választás napján, hogy az akkor munkában lévő kollégáknak is legyen lehetőségük szavazatukat leadni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!