Választás 2022 - Egyesült ellenzék: aki a Fideszre szavaz, a megszorításokra szavaz

Választás 2022, 2022.03.28

A parlamenti választáson közös jelöltekkel induló ellenzék szerint a Fidesz, ha kormányon marad, megszorításokra készül, ezért aki a vasárnapi országgyűlési választáson a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz.

Jánosi-Lesi Ágota (DK), az ellenzéki összefogás Pest megye 11. választókerületében induló országgyűlési képviselőjelöltje ellenzéki politikusok hétfői, online sajtótájékoztatóján közölte, az ellenzék valamennyi országgyűlési képviselőjelöltje nyílt levélben fordul fideszes ellenfeléhez, hogy pontosan "számoljanak el azzal", milyen megszorításokra készül a kormány.

Értékelése szerint Varga Mihály pénzügyminiszter "virágnyelven" már bejelentette a megszorításokat, amikor arról beszélt, hogy a választások után a legfontosabb feladat az lesz, hogy a háború okozta gazdasági nehézségekhez igazítsák az államháztartást.

Aki tehát azt szeretné, hogy ne legyenek megszorítások, és Magyarország ismét megkapja azokat az uniós forrásokat, amelyeket "a kormány korrupciós ügyei miatt" tart vissza az EU, az szavazzon az egységes ellenzék jelöltjeire - kérte a DK-s politikus.

Vajda Zoltán (MSZP), az ellenzéki összefogásnak a főváros 13. választókerületében induló képviselőjelöltje azt hangoztatta, hogy a Fidesz soha nem szokta előre megmondani, milyen megszorításokra készül a kormány, pedig az országnak joga van tudni ezt a választások előtt.

"Jogunk van tudni", ha a Fidesz meg akarja szüntetni az élelmiszerek hatósági árát, esetleg véget vetne az üzemanyagok ármaximálásának, ha a háborúra hivatkozva a választás után el akarná törölni a rezsicsökkentést vagy meg akarná szüntetni a családi adókedvezmény intézményét - sorolta.

Jámbor András (Párbeszéd), a Budapest 6. választókerületében induló ellenzéki képviselőjelölt szerint két dolgot lehet biztosan tudni: az egyik, hogy a kormány megszorításokra készül, a másik, hogy ezeket a háborúra hivatkozva akarja bevezetni, holott nem a háború miatt van szükség rájuk.

Hozzátette, nem a háború, hanem a Fidesz elhibázott kormányzása miatt van a forint történelmi mélyponton, duplázódott meg a költségvetési hiány, drágul minden a boltokban hosszú hónapok óta.

Miközben tehát a Fidesz a háborúra hivatkozva készül megszorításokra, valójában a saját rossz kormányzása és az általa okozott válság árát készül megfizettetni az emberekkel - mondta az ellenzéki jelölt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!