Választás 2022 - Elemzők: történelmi győzelmet aratott a Fidesz-KDNP a választáson

Választás 2022, 2022.04.04

Történelmi győzelemként értékelték az Orbán Viktor kormányfő vezette Fidesz-KDNP által a vasárnapi országgyűlési választásokon elért eredményt a Nézőpont Intézet által szervezett hétfői budapesti rendezvény meghívott elemzői, akik szerint egy "kormányerősítő, ellenzékváltó" szavazáson vagyunk túl, amely valójában miniszterelnök-választásról szólt.

A "Ki nyert ma?" című, az országgyűlési választást értékelő rendezvényen Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója azt mondta: történelmi nagyságú győzelem volt a vasárnapi, amelyet az Orbán Viktor nevével fémjelzett Fidesz-KDNP-lista és az egyéni választókerületekben a jelöltjei elértek.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője szerint a vasárnapi egy kormányerősítő és ellenzékváltó választás volt. Soha a magyar választástörténetben ilyen erős felhatalmazást kormány még nem kapott demokratikus választáson - jelentette ki.

Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány elnökhelyettese a többi elemzővel egyetértve arról beszélt, hogy miniszterelnök-választásról szólt a vasárnapi voksolás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!