Választás 2022 - Ellenzék: a Fidesz egyre több plakátot rongál meg

Választás 2022, 2022.03.24

Ellenzéki politikusok azt állítják, hogy a Fidesz és a "hozzá köthető személyek" egyre több választási plakátot rongálnak meg.

A budai Várban tartott, online közvetített csütörtöki sajtótájékoztatójukon Jámbor András, a budapesti 6. választókerületben induló ellenzéki képviselőjelölt azt mondta, hogy eddig több mint 1500 plakátjukat matricázták át, vágták le vagy ragasztottak rájuk szórólapokat.

A Fidesz 12 év kormányzás után nem képes másra, csak "rongálásra, lopásra és hazudozásra" - jelentette ki.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd kampányfőnöke arról beszélt, hogy szinte minden jelöltjük plakátjait rongálják. Szerinte ezeket a cselekedeteket a félelem vezérli, a Fidesz 12 év után nem a teljesítményével, hanem a rongálással és "ennek a gyűlöletkampánynak az elindításával" próbál szavazatokat szerezni. A választáson a Pest megyei 5. választókerületben induló ellenzéki jelölt azt mondta, ezt a "gyűlölet- és szennykampányt" Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter indította el, aki lenézi a választókat és azt gondolja, hogy ilyen "agresszív, putyini módszerekkel" kell megnyerni a választást.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor az elmúlt 12 évben nem kormányzott, csak "gyűlöletet keltett, uszított és pusztított". Vlagyimir Putyin orosz elnök "utolsó európai barátja most is, a kampányban, csak a pusztításra képes" - jelentette ki a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy ők egyetlen egyszer sem rongálták meg a Fidesz plakátjait.

Az esemény végén a három politikus egy "Stop plakátrongálás! Kedves Fidesz! Ti romboltok, mi építünk!" feliratú molinót ragasztott ki a Karmelita kolostor előtti ideiglenes kerítésre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!