Választás 2022 - Ellenzék: tisztességtelen kampányeszközöket használt Hoppál Péter

Választás 2022, 2022.03.29

Tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták az országgyűlési választáson ellenzéki színekben induló politikusok Hoppál Pétert, a kormánypártok pécsi jelöltjét, mondván, riválisuk előző nap előbb összeszólalkozott a megyeszékhely főterén álló LED-faluknál az aktivistákkal, majd kihúzta a kivetítő áramellátását biztosító dugasz a hálózatból.

Szakács László országgyűlési képviselő (DK) kedden, a Pécsen tartott - online is közvetített - sajtótájékoztatón úgy vélekedett: "ez az önhitt, kivagyi hozzáállás" nagyon jól jellemzi nemcsak a jelölt, de az őt indító párt kultúráját és békességét is.

A képviselő - akit az ellenzék Baranya megye 2-es számú választókerületében indít a választáson - hozzátette: a választások urán rendbe kell hozni azt a rengeteg hibát, amit az elmúlt 12 évben kormányon a Fidesz elkövetett, például támogatást kell nyújtani a komlói közműrendszer és a pécsi tömegközlekedés fejlesztésére, a megyei munkahelyek megtartására, számuk bővítésére. Az ellenzéki politikus kifogásolta egyben, hogy Hoppál Péter lelkesen támogatta a Pécsi Tudományegyetem önállóságának megszüntetését.

Meglepőnek és felháborítónak nevezte a történteket Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki Baranya megye 1-es számú választókerületében indul ellenzéki színekben.

Kifogásolta, hogy Hoppál Péter "gyáva módon nem állt ki" vitára a kampány során a vélemények ütköztetésére, ezzel is segítve a felelősségteljes döntést, majd arról beszélt, sorsfordító a vasárnapi választás, amely hosszabb időre eldöntheti, "betagozódunk-e az orosz érdekszférába, és Putyin utolsó csatlósa leszünk", vagy visszatérünk oda, ahova valók vagyunk, Európába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!