Választás 2022 - EMNP: Márki-Zay Péter Erdélyben nem szívesen látott vendég

Választás 2022, 2022.03.24

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint Márki-Zay Péter Erdélyben nem szívesen látott vendég.

A kisebbik erdélyi magyar párt országos elnöksége az ellenzéki miniszterelnök-jelölt keddi és szerdai erdélyi látogatásával kapcsolatban fogalmazta meg álláspontját csütörtökön.

Az EMNP Gyurcsány Ferenc hatalomszerzési törekvéseinek a trójai falovaként tett említést Márki-Zay Péterről, és kijelentette: "nem kérünk sem a hazugságaiból, sem a határon túli magyaroknak szánt hamis hízelgéséből, sem pedig azokból, akik valójában mögötte állnak".

Az EMNP elnöksége szerint a magyarországi parlamenti választások előtt a magyarországi baloldal erdélyi "elvtársai" aktívvá váltak, Márki-Zay Pétert Marosvásárhelyen Gáspárik Attila "szélsőségesen liberális" színházigazgató, és Markó Béla korábbi RMDSZ-elnök is fogadta.

Az EMNP állásfoglalásra szólította fel Kelemen Hunort. "Elkötelezett híve-e a nemzet határokon átívelő békés újraegyesítési folyamatának, vagy Markó Béla fogalmazza-e meg az RMDSZ valódi és titkolt véleményét, amikor folyamatosan a magyarországi balliberális oldalt támogatva szólal meg?" - tette fel a kérdést. A párt a "Budapest irányába is működő kétszólamúság" kapcsán nyomatékosította: "a balkáni típusú politikai simulékonyság a magyar-magyar kapcsolatokban megengedhetetlen".

Az EMNP ugyanakkor megállapította: az április 3-i voksolás és referendum nem csupán az Országgyűlés megválasztásáról és gyermekeink védelméről, hanem a teljes Kárpát-medencei magyarság jövőjéről, az eddig elért nemzeti sikerek bebiztosításáról, a béke szavatolásáról és a tartós fejlődés garantálásáról szól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!