Választás 2022 - Fidesz: a baloldal háborúba és gazdasági összeomlásba sodorná az országot

Választás 2022, 2022.03.29

A baloldal háborúba és gazdasági összeomlásba sodorná az országot - kommentálta a Fidesz a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által kedden közzétett gazdasági mutatókat.

Windisch László, a KSH elnökhelyettese az MTI-nek kedden azt nyilatkozta, hogy a vártnál kedvezőbben alakultak Magyarország 2021-es főbb fiskális, gazdasági mutatói: a GDP 7,1 százalékkal bővült, a GDP-arányos államadósság nagyot csökkent, így a GDP 77 százaléka alá várható és a költségvetési hiány is várhatóan kisebb lesz az előre jelzettnél, 7 százalék alatti érték lehet a végleges szám.

A Fidesz mindezzel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Fidesz-KDNP kormányzása óta Magyarország gazdasági fordulatot hajtott végre, a járvány ellenére is növekedési pályán maradt az ország, a rendszerváltás óta nem volt olyan erős a gazdasági növekedés, mint tavaly.

Hozzátették: a gazdasági növekedésből egyre több pénz jut a gyermekes családoknak, a fiataloknak, a nyugdíjasoknak, a munkavállalóknak, a magyar falvaknak és városoknak.

"Soha nem volt a választásnak akkora tétje, mint most. A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal háborúba és gazdasági összeomlásba sodorná az országot. Vasárnap állítsuk meg őket!" - zárt közleményét a kormánypárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!