Választás 2022 - Fidesz-KDNP: a baloldal Zuglóban és a XVI. kerületben is tele van korrupciós ügyekkel

Választás 2022, 2022.03.29

A Fidesz-KDNP szerint a baloldal képviselőjelöltjei Zuglóban és a XVI. kerületben is tele vannak korrupciós ügyekkel - közölte Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője és Szatmáry Kristóf, a budapesti 13-as számú országgyűlési egyéni választókerület fideszes képviselőjelöltje kedden.

A zuglói Mogyoródi úton tartott sajtótájékoztatón Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: Márki-Zay Péter - az ellenzék miniszterelnök-jelöltje - a tiszta kezek és az átláthatóság politikáját hirdette meg, ehhez képest olyan jelöltekkel kampányol, akiknek a korrupciós ügyei az "égig érnek".

Ez különösen így van a fővárosban, Zuglóban és a XVI. kerületben - folytatta -, tele a sajtó Horváth Csaba, Tóth Csaba és Vajda Zoltán ügyeivel, azonban a baloldal és Márki-Zay Péter ezektől nem határolódik el.

Úgy vélte: a baloldal nem változott, ugyanazt a korrupt politikát képviseli, mint 2010 előtt, amikor "minden idők legkorruptabb kormányát vezette Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon." Ők szeretnének most visszatérni a hatalomba, és folytatni azt az "országpusztító" politikát, amelyet 2010-ben a választók megelégeltek - tette hozzá.

Nacsa Lőrinc a választás tétjének azt tartja: olyan emberek kerülnek-e be a Parlamentbe, akik tovább folytatják a "gyurcsányi politikát" vagy olyanok, akik a béke és a biztonság mellett elkötelezettek és fejleszteni szeretnék választókerületüket az ott élők megelégedésére.

Kiemelte: a választásokig hátrelévő öt napban el kell mondani az embereknek, hogy akkor cselekszenek helyesen, ha a békére, a biztonságra és a fejlődésre szavaznak, a 13-as számú választókerületben Szatmáry Kristófra, listán pedig a Fidesz-KDNP-re. "Üzenjük meg a korrupt baloldali politikusoknak, hogy nincs rájuk szükség itt Budapesten sem" - hangoztatta.

Szatmáry Kristóf arról beszélt: gyakorlatilag nincs olyan baloldali politikus a XIV. és a XVI. kerületben, akivel ne lenne kapcsolatba hozható valamilyen korrupció gyanú vagy "lenyúlás", "mutyizás". A kertvárosiak és a zuglóiak hosszú távon csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!