Választás 2022 - Gulyás: a választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

Választás 2022, 2022.04.03

Az országgyűlési választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát.

Választás 2022 - Leadta szavazatát Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely szerint óriási tétje van a választásnak, mégpedig az, hogy Magyarország továbbhalad-e az elmúlt évtizedben megtapasztalt fejlődés útján.

Kiemelte: a kampányban azonban efölé nőtt a háború és a béke kérdése, amelyben úgy látja, hogy "ellentétesek az álláspontok". A kormánypártok azt mondják, hogy Magyarország békéjét és biztonságát minden körülmények között meg kell őrizni - hangsúlyozta a miniszter

"Az orosz-ukrán háborúban van álláspontunk, hogy ki a hibás, de az az egyértelmű véleményünk, hogy nekünk nem szabad belesodródni ebbe a háborúba, nekünk távol kell ettől magunkat tartani" - fogalmazott Gulyás Gergely.

Hozzátette: ezért fegyverszállítmányt sem szabad küldeni, és olyan energetikai szankciókat sem szabad elfogadni, amelyek károsabbak Európára és Magyarországra, mint az oroszokra nézve.

Gulyás Gergely azt mondta: győzelemre számít az országgyűlési választáson.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a gyermekvédelmi népszavazásról szólva hosszú távon az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte azt, hogy a gyermekvédelem feltételei adottak lesznek-e.

Megjegyezte: azt látni Európában, hogy - például Németországban már 14 éves kor felett - szabadon meg akarják engedni egy kisfiúnak vagy kislánynak a döntést abban, hogy ellenkező neme legyen.

Erre "határozottan és még időben" nemet kell mondani, és most van itt a pillanat - hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely.
(MTI)

Címkék

Választás 2022 Gulyás Gergely

Galériánk

Választás 2022 - Leadta szavazatát Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Választás 2022 - Leadta szavazatát Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!