Választás 2022 - Karácsony: választhatunk, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára kerül

Választás 2022, 2022.04.03

Karácsony Gergely egyetért azzal, hogy a választás a háborúról és a békéről szól. Kérdés azonban, hogy ki áll a háború oldalán - tette hozzá a főpolgármester, aki szerint most választani lehet, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára akar-e kerülni.

Választás 2022 - Leadta szavazatát Karácsony Gergely főpolgármester Karácsony Gergely - miután vasárnap Budapest XIV. kerületében, az Örökzöld óvodában leadta szavazatát - újságírók előtt kiemelte, hogy sokan érkeznek voksolni. Hangsúlyozta: tudják biztosítani a tiszta szavazás feltételeit, hiszen minden szavazókörben ott vannak.

Arra a kérdésre, hogy miként szabályoznák hatalomra kerülésük esetén a határon túli magyarok szavazati jogát, Karácsony Gergely úgy válaszolt: mivel arról csupán kétharmados többséggel lehet dönteni, nem valószínű, hogy hozzá tudnak majd nyúlni a választás után, nincs esélye ugyanis annak, hogy bármelyik oldalon kialakuljon ilyen többség.

Hozzátette: az ellenzéki pártok is meg akarják őrizni a határon túli magyarok választójogát, de átalakítanák. Úgy vélekedett, hogy speciális mandátumot kellene adni a határon túli magyaroknak.

A főpolgármester közölte, összesen tíz X-et húzott be, érvénytelenül voksolt ugyanis "az úgynevezett népszavazáson, amely (.) inkább népámítás".

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Karácsony Gergely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!