Választás 2022 - Keresztes László Lóránt: a kormányváltás a garancia az uniós források megérkezésére

Választás 2022, 2022.04.03

A kormányváltás a garanciája annak, hogy megérkeznek Magyarországra az európai uniós fejlesztési pénzek, és az új kormány ezeket a vidéki térségek felzárkóztatására használja majd - jelentette ki az LMP frakcióvezetője az MTI-nek vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Pécsen.

Keresztes László Lóránt voksolása után azt mondta: bár az első országos adatok azt mutatják, hogy egyelőre időarányosan kevesebben adták le a voksukat, mint négy éve, saját, pécsi tapasztalatai szerint nagy az érdeklődés a szavazókörökben. Hozzátette: abban bízik, hogy sokan járulnak az urnákhoz.

A választás tétjéről szólva úgy fogalmazott: "mindenki tudja, hogy sorsdöntő jelentőségű választás lesz", hiszen "óriási szükség van a kormányváltásra".

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Dél-Dunántúl az Európai Unió húsz legszegényebb régiója között van, és ezen az Orbán-kormány sem tudott változtatni.

Kijelentette: a választás tétje, hogy megkapjuk-e azokat az - állampolgáronként másfélmillió forintnyi - fejlesztési forrásokat, amelyekre minden magyar embernek szüksége van.

"Úgy gondoljuk: ha kormányváltás lesz, az a garanciája annak, hogy megérkeznek ezek a fejlesztési pénzek és az új kormány ezeket megfelelően fogja felhasználni, hogy a vidéki térségeket is felzárkóztassa" - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!