Választás 2022 - LMP: arról döntünk, hogy Nyugathoz vagy Kelethez tartozzunk

Választás 2022, 2022.04.01

A választáson nemcsak az Orbán-kormány elmúlt tizenkét évéről, a társadalom kettészakításáról, az uniós pénzek ellopásáról, a korrupció intézményesítéséről és egyre többek elszegényedéséről dönt az ország hanem arról is, hogy Magyarország a Nyugathoz vagy a Kelethez tartozzon - mondta Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke pénteken.

Az egyesült ellenzék Pest megyei, 9. számú választókerületi jelöltje a nagykátai, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: az Orbán-kormány kivéreztette az oktatást, az egészségügyet. Választókerületében, Nagykátán sincs elegendő háziorvos vagy szakorvos - jegyezte meg.

Az LMP társelnöke kijelentette: súlyos bűnnek tartja emellett a gyűlöletkeltést és az emberek megfélemlítését, ami miatt sokan már nem merik elárulni, kire szavazna. Szerinte a megfélemlítés szintet is ugrott, egyik kollégáját ugyanis fizikai erőszakkal is megfenyegették.

A hat ellenzéki párt azért fogott össze, hogy változást hozzon, hogy a félelem és gyűlölet helyett béke legyen, a szolidaritás pedig visszatérjen az országba - zárta szavait.

Varró István, Tápiógyörgye polgármestere arról beszélt: a Galga mentiek nem akarnak több autópályát a külföldi kamionoknak, vagy újabb üresen álló stadiont. Ehelyett az oktatás, az egészségügy, valamint a közösségi közlekedés és a környezetvédelem problémáit kellene megoldani. Ehhez szerinte igazságos képviseletre, és nem "urambátyán világra" van szükség.

Kiemelte, hogy a nyugdíjasok, az idősotthonok lakói is képviseletre szorulnak, Schmuck Erzsébet pedig eddig is rendszeresen felszólalt érdekükben az Országgyűlésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!