Választás 2022 - Nacsa: törvényességi kérdések is felmerülhetnek a baloldal kampányát külföldről segítő cégcsoporttal kapcsolatban

Választás 2022, 2022.03.27

A KDNP frakciószóvivője úgy látja, hogy az elmúlt napokban a sajtóban megjelent információk alapján "komoly, akár törvényességi kérdések is felmerülhetnek a baloldal kampányát külföldről segítő, Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoportról".

Nacsa Lőrinc az MTI-hez vasárnap eljuttatott videójában úgy fogalmazott, hogy "a magyar gazdaságot Gyurcsánnyal együtt tönkretevő korábbi miniszterelnök és külföldi társai jól láthatóan bele akarnak avatkozni a magyar választásokba".

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt is elismerte, hogy segítik őt - hangoztatta a KDNP frakciószóvivője.

A sajtóban megjelent információk súlyosak, felvetik a külföldi beavatkozás, valamint a tiltott párt- és kampányfinanszírozás kérdését is - vélekedett, hozzátéve: ezért elsőként kérdéseket akarnak feltenni Márki-Zay Péternek.

"Mennyi pénzt kapott külföldi forrásokból a kampányára? Pontosan milyen munkákkal bízta meg a DatAdatot, és mennyit fizetett érte? Miért a cég fizeti a vacsoráit, és mi mást fizetett még a cég? Miről egyeztetett Bajnai Gordonnal, miket vár el tőle Bajnai?" - sorolta Nacsa Lőrinc.

Márki-Zay az átláthatóság bajnokaként tünteti föl magát, ezért az a minimum, hogy válaszol a magyar állampolgároknak a feltett kérdésekre. Várjuk válaszait! - zárta szavait a KDNP frakciószóvivője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!