Választás 2022 - Orbán: ki kell maradni a háborúból!

Választás 2022, 2022.03.31

Ki kell maradni az orosz-ukrán háborúból - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Dudaron, ahol Ovádi Péter, a Veszprém megye 1-es számú választókerület Fidesz-KDNP-s jelöltje mellett kampányolt.

Orbán Viktor azt mondta: "ez nem a mi háborúnk, ha belesodródunk, mindent elveszíthetünk, és semmit se nyerhetünk rajta."

A miniszterelnök szerint a baloldal mást gondol, a háború oldalán áll, katonák küldését sem zárja ki, fegyvert küldene, fegyvert szállítana, és elzárná az orosz energiát szállító csöveket Magyarország határainál. "Meg is kötötték a maguk megállapodásait az ukránokkal" - jegyezte meg, hozzátéve: ha nyernek, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok, és másnap felmondják az oroszokkal kötött szerződéseket az olajról és a gázról.

Azt mondta: ha a baloldal nyer, tönkreteszik az országot, Magyarország nem tudja elkerülni a sorsát, bele fog sodródni a háborúba. Ha viszont a választáson "a nemzeti oldal győz, akkor úgy, ahogy eddig, továbbra is megvetjük a lábunkat, és nem engedjük, hogy belelökjenek vagy belesodorjanak bennünket ebbe a háborúba" - emelte ki.

Kijelentette: ez a választás tétje. "Aki békét és biztonságot akar, az a Fideszre szavaz" - mondta a miniszterelnök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!