Választás 2022 - Orbán: ma már a választás tétje a béke vagy a háború (2. rész)

Választás 2022, 2022.03.31

    A vasárnapi gyermekvédelmi népszavazás tétjét a kormányfő úgy fogalmazta meg: "rókát ne engedjük be a tyúkólba".

Közölte: ennek a genderőrületnek az a természete, hogy először nem lehet a képviselőit komolyan venni. Itt nem egy múló divatról van szó, hanem jól megszervezett erők dolgoznak azon, hogy bizonyos életfelfogásokat népszerűsítsenek - mutatott rá, hozzátéve: ezek erős nyugat-európai emberi jogi csoportok, az összes Soros-féle szervezet megtalálható közöttük, és végül kialakul mögöttük egy nagyon erős érdekérvényesítő tevékenység.

A miniszterelnök kijelentette: Magyarország szabad ország, a felnőttek úgy élnek a törvények keretein belül, ahogy akarnak, senki nem akar rájuk tukmálni semmit, de egy védelmi vonalat mindenképpen meg kell húzni, és nem szabad, hogy ezen bárki átlépjen, ez pedig a gyermeknevelés kérdése. Kizárólag a szülők felelőssége az, hogy mikor milyen kérdéssel akarják szembesíteni, hogyan akarják egy boldog életre nevelni a gyereküket - mondta.

Orbán Viktor összegzése szerint a baloldal pozíciója világos, ők a progresszív európai baloldalhoz tartoznak, amely a korábban említett kulturális elidegenedésben a másik oldalt képviseli. Ők ezt nyugatosságnak nevezik, szerinte tévesen, a baloldal a bevándorlás ügyében, a család, a nemzet fontosságának a kérdésében a másik oldalon áll, nem a magyar többség oldalán - közölte.

Szólt arról is: kulturálisan annyira mást képvisel a baloldal, mint a magyar többség, hogy ez a szakadék nem hidalható át egy politikai kampánnyal, tehát nekik külső erőforrást kell bevonniuk, ha hatalomra akarnak kerülni. A külső erőforrást persze nem adják ingyen, annak mindig megvan az ára, Magyarország ennek fejében el is veszítené függetlenségének egy jelentős részét - fejtette ki.

A miniszterelnök úgy látja: a baloldal problémája orvosolhatatlan, vagy át kellene állniuk a magyarok oldalára, és legalább egy részét el kellene fogadniuk a magyarok többségi életfelfogásának, vagy pedig le kell mondaniuk arról, hogy többséget szerezzenek.

Arra a felvetésre, hogy a baloldal kampányát egy külföldön bejegyzett adathalász cég szervezi, és felmerült a gyanú, hogy kábítószer-kereskedelemből származó pénzekből kampányolhat egy baloldali jelölt, Orbán Viktor azt mondta, az "adatügy" súlyos dolog. Kiemelte: a választás után az egyik legelső feladat az lesz, hogy ebben a kérdésben tisztán láthassanak, kiderüljön, hogyan és miképpen kerülhetnek a magyar emberek adatai egy olyan cég kezébe, amely ezeket külföldre viszi ki, onnan pedig azokat politikai célokból visszatáplálja Magyarországra. Kétségeinek adott hangot, hogy a jogszerűség határain belül történt mindez, amit szerinte nemzetbiztonsági szempontból is értékelni kell.

A korábban nem látott számú választási EBESZ-megfigyelőkről azt mondta: mára ezek a nyugati békeintézmények is harci intézményekké váltak, s a választási megfigyelés sem a megfigyelésről, hanem a vádaskodásról szól, azaz arról, hogy a nekik nem tetsző, de nyerésre álló politikai erőket hogyan lehet már jó előre megvádolni.

"Nekünk minden kérdésre nyugodtan választ kell adnunk, nem szabad félvállról venni ezeket, és miután igazunk van, be is kell ezt mutatni" - fogalmazott a kormányfő.

A vasárnapi választásokat illetően azt mondta, optimista, de "nagyon meg kell nyomni" a hátralévő napokat. A választás nem lefutott, a részvétel fogja eldönteni ezt a voksolást, itt még bármi megtörténhet - tette hozzá.

A miniszterelnök a mostani kormányzati ciklust értékelve azt mondta: sosem volt könnyű négy évük.

"A Jóisten úgy szerkesztette meg a magyar politikát, hogy amikor könnyű évek jönnek, akkor a baloldal van kormányon, amikor nehezek, akkor pedig mi. Lehet, hogy ezen a rejtett módon akarja Magyarországot megsegíteni a Jóisten" - fogalmazott, hozzátéve: mindegyik korszak nehéz volt, de a legnehezebb a 2018-2022-es.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!