Választás 2022 - Piacvezető volt vasárnap este az M1 választási műsora

Választás 2022, 2022.04.04

Piacvezető volt vasárnap este az M1 választási műsora - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája a Nielsen közönségmérés adataira hivatkozva hétfőn az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az M1 a leghosszabb műsoridővel, 6 óra 20 percben közvetítette a 2022-es országgyűlési választások eseményeit. A vasárnapi műsorfolyam az idei rekordnézettséget is meghozta a közmédia hírcsatornájának, az M1 volt a piacvezető a teljes és a felnőtt népesség körében is - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint az április 3-i országgyűlési választásról több adó is folyamatosan tájékoztatta a nézőket. Az M1 a leghosszabb műsoridővel, 18.30-tól 6 óra 20 percen keresztül számolt be a választásról, osztotta meg a legfrissebb részvételi adatokat és mutatta meg a választókörzetekben kialakuló sorrendet, annak alakulását a beérkező feldolgozottsági adatok függvényében.

Az M1 választási műsorába a népesség negyede, 2 millió 170 ezer fő kapcsolódott be - emelték ki.

Azt is megjegyezték: a nézők az M1 műsorát választották a leghosszabb ideig is. A műsorfolyam egy percre jutó átlagos nézettsége 454 ezer fő volt. A különböző csatornák választási műsorai közül, a legtöbb időt - 80 percet - a nézők az M1 választási műsorára szántak - írták.

Az egész napot tekintve minden harmadik ember, a népesség több mint 34 százaléka választotta az M1-et - mutattak rá a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!