Választás 2022 - Részvételre kéri híveit a Magyarországi Református Egyház

Választás 2022, 2022.04.02

A Magyarországi Református Egyház vezetése arra kéri a híveket, hogy vegyenek részt a vasárnapi országgyűlési választáson és szavazzanak azokra, akik támogatják keresztyén küldetésük betöltését.

Az MRE négy egyházkerületének püspöke és főgondnoka az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt kérik és javasolják, hogy a református hívek azokat támogassák szavazatukkal, akik "kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett és akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak".

Azt kérik, hogy a hívek azokra adják szavazatukat, "akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását".

Az egyházi vezetők javasolják továbbá, hogy a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseire az "egyház biblikus tanítása és a józan ész alapján" a hívek válaszoljanak nemmel. "Ez a döntésünk családjaink és a következő nemzedékek életét is befolyásolja" - tették hozzá.

A közlemény szerint a részvétel az országgyűlési választáson "nemcsak lehetőségünk, hanem állampolgári és keresztyén kötelességünk is", hiszen a biblia szerint "Isten maga rendelt mindenféle hatóságot az emberiség békességének és nyugalmának megőrzésére."

Ezért a polgári kormányzat feladata, hogy Isten értékrendje szerint tegyen különbséget jó és rossz között, segítve ezzel az élet megőrzését és kibontakozását - írták.

Kitértek arra: a mai világban egyre általánosabb az "agresszív szembefordulás" a zsidó-keresztyén világszemléletből fakadó évezredes alapértékekkel. "Keresztyén hagyományainkat, a közösségi élet alapját és a nemzeti folytonosságot jelentő családokat, sőt még gyermekeinket is érik szellemi, fizikai fenyegetések. Ezek csupán szavakkal nem védhetők ki, ezért kérjük, hogy döntsenek megfontoltan, a református egyház által képviselt biblikus evangéliumi tanítás alapján!" - fogalmaztak a református egyházi vezetők.

Hozzátették: az alaptörvénynek megfelelően a keresztyén kultúra védelmezése a választáson felhatalmazott kormányzat feladata is. Az egyház küldetése pedig az, hogy a keresztyén hitet hirdesse és annak megfelelően éljen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!