Választás 2022 - Semjén Zsolt: a kormánynak és a Fidesz-KDNP-nek a legfontosabb törekvése a béke, és az, hogy ebbe a háborúba Magyarországot ne engedjék belesodródni

Választás 2022, 2022.04.03

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint a választás tétje: háború vagy béke, valamint az, hogy nemzeti-gazdasági érdekeinket meg tudjuk védeni vagy sem.

Választás 2022 - Leadta szavazatát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt - miután felesége és édesanyja társaságában leadta szavazatát a fővárosi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban - azt mondta: viszonylag magas részvételre számít.

A KDNP elnöke kitért arra is, hogy van amikor az élet felülírja a kampánylogikát. Egy szörnyű háború időszakában élünk, és ebbe az orosz-ukrán háborúba belső és külső erők Magyarországot is bele akarják sodorni - emelte ki.

Semjén Zsolt kijelentette: a kormánynak és a Fidesz-KDNP-nek a legfontosabb törekvése a béke, és az, hogy ebbe a háborúba Magyarországot ne engedjék belesodródni. Magyar fegyver nem mehet Magyarországról és magyar katona ebben a háborúban nem vehet részt - szögezte le, és felhívta a figyelmet arra is, hogy toborozni is tilos, az bűncselekménynek számít. Magyar fiatalokat nem lehet ebbe a háborúba vinni "golyófogónak" - tette hozzá.

Megjegyezte: ezentúl elementáris gazdasági és nemzeti érdek, hogy az energiaellátás biztosított legyen, a rezsicsökkentés és az olcsó energia megmaradjon.

Semjén Zsolt köszönetet mondott a külhoni magyaroknak a levélben leadott szavazataikért, "nemzethűségükért". Hangsúlyozta: a külhoni magyarok nem kvázi magyarok kvázi állampolgársággal, és miután megtapasztalták a Gyurcsány-féle nemzetárulást, pontosan tudják, hogy mit jelent, ha nemzeti kormány van Magyarországon.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Semjén Zsolt

Galériánk

Választás 2022 - Leadta szavazatát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Választás 2022 - Leadta szavazatát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!