Választás 2022 - Sinosz: a köztévé választási műsora a siketek és nagyothallók számára is legyen elérhető!

Választás 2022, 2022.04.02

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (Sinosz) elnöke azt kéri, hogy április 3-án a köztévében zajló választási műsor a siket és nagyothalló magyarok számára is legyen elérhető, azt feliratozzák és jelnyelvi tolmácsolással lássák el, hogy az elhangzottakhoz az érintettek akadálymentesen férhessenek hozzá.

Kósa Ádám szombaton a Facebook-oldalán hozzátette, "ez nagy előrelépés lenne számunkra".

A Sinosz elnöke a videóban megjegyezte, Magyarországon hamarosan választások lesznek. A szövetség az elmúlt években rengeteget dolgozott azért, hogy a siket és nagyothalló honfitársaink, és más fogyatékosággal élő emberek számára a választások akadálymentesek legyenek.

Galambos István, az MTVA programfőigazgatója az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta: a választási műsorban jelnyelvi tolmács segíti majd az érintetteket.

A közmédiában erre nemcsak kötelességként, hanem közszolgálati feladatként is tekintenek - mondta, hozzátéve: a feliratozás folyamatos a műsoroknál a Teletexten, néhány kiemelt eseményen pedig jelnyelvi tolmács is biztosítja a siket és nagyothalló nézők tájékozódását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!