Vb-2018 - Benjamin Pavard gólját választották a legszebbnek a szurkolók

Vb-2018, 2018.07.25

A francia Benjamin Pavard argentinoknak lőtt bombagólját választották az oroszországi világbajnokság legszebb találatának a szurkolók a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) internetes szavazásán.

A Franciaország-Argentína nyolcaddöntőn a dél-amerikaiak 2-1-re vezettek, amikor a VfB Stuttgart hátvédje csaknem húsz méterről, jobb külsővel a jobb felső sarokba bombázta Lucas Hernández beadását. A meccset 4-3-ra az európai csapat nyerte, amely a folytatásban egészen a világbajnoki címig menetelt.

"A labda megpattant, miközben felém szállt. Még csak nem is gondoltam rá, hogy ez lesz belőle. Próbáltam jól eltalálni és leszorítani" - mondta Pavard a FIFA honlapján.

Hozzátette, a tapasztalt csatárok azt tanácsolták neki, ilyen esetben mindig próbálja meg arrafelé rúgni a labdát, amerről az érkezett, és most is így cselekedett.

"Nem sokat gondolkodtam, és amikor bement, nagyon boldog voltam" - nyilatkozta.

A világbajnokság 64 mérkőzésén összesen 169 gól született. A voksoláson - amelyen a 22 éves védő emlékezetes találatán kívül 17 gólra szavazhattak a szurkolók - több mint hárommillióan vettek részt. Az élmezőnyben végzett a kolumbiai Juan Quintero gyönyörű szabadrúgása Japán ellen, valamint Luka Modric távoli bombája az argentinoknak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!