5 virág típus, amit Anyák napján érdemes adni

Bulvár, 2018.03.24

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. De mégis milyen ajándékkal érdemes kedveskedni nekik? Döntsünk az örök favorit édesség mellett? Vagy állítsunk össze egy illatszerekből álló ajándékcsomagot? Bármelyik megállja a helyét, de a virág mellett mégsem érdemes elmenni.

Tulipánok
Egy csokor virággal köszönetet mondhatunk az édesanyának, nagymamának a gondoskodásért és az évek során tőlük kapott szeretetért. Cikkünkben most öt olyan virág típust veszünk sorra, melyekkel garantált örömet okozhatunk Anyák napján.

1. Orgona, a klasszikus Anyák napi virág

Nem csak azért népszerű az orgona, mert rendszerint az ünnep környékén virágzik, hanem esztétikus megjelenése miatt is. Ha azonban virágboltban szeretnénk beszerezni, akkor igen nehéz dolgunk lesz, ugyanis a szolgáltatók rendszerint a hagyományos virág fajtákkal készülnek az ünnepekre. Vidéken a szabadban is találkozhatunk orgonával, és belőle egy csokor biztosan hosszú ideig díszeleg és illatozik majd az asztalon. Arra figyeljünk, hogy a szárát ne merőlegesen, hanem átlósan vágjuk el a lemetszésnél, így sokáig friss marad majd az a vázában.

2. Orchideát minden édesanyának!

A különleges orchidea a kifinomultság, a jó ízlés és a szépség szimbóluma, melyet a szakemberek Anyák napja kapcsán is meleg szívvel ajánlanak. Érdemes hozzá beszerezni orchidea földet is, hiszen a növény speciális gondoskodást igényel, amit különleges virágaival és megjelenésével hálál meg. Az orchidea nagy előnye, hogy a virágcsokrokkal szemben hosszú időn keresztül az otthon részévé válik, és nem kell neki egy hét után búcsút mondani.

3. Fehér rózsa a tisztelet jeleként

Látványos és izgalmas kreációk születhetnek Anyák napjára fehér rózsa felhasználásával. A megfelelő zöldekkel kombinálva belekerülhetnek a virágok kosárba, mutatós kaspóba, de akár a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő virágdobozok részévé is válhatnak. Ez utóbbi speciális kialakításánál fogva gondoskodik arról, hogy a felhasznált virágok a lehető legtovább frissek maradjanak. Bár a megbecsülés jelképének számító gyöngyvirág, vagy a színes jácint is kedveltek az ünnep kapcsán, de érdemes tudni, hogy ezek általában allergiát kiváltó növények. Ha tehát a megajándékozott egyébként is hajlamos allergiára, akkor inkább kerüljük el ez utóbbi két virágot.

4. Margaréta: egyszerre bájos és elegáns

Anyák napja kapcsán gyakran kap helyet a virágcsokrokban, kosarakban a margaréta. Fehér színe az ártatlanság, a tisztaság és a megbízhatóság jelképe, ráadásul igen mutatós végeredmény születhet felhasználásával. Akár színes virágokkal is jól kombinálható, így egy minden ízében elegáns, letisztult, mégis a virágok élénkségét nyújtó csokrot nyújthatunk át az ünnep alkalmából édesanyánknak, nagymamánknak.

5. Anyák napi csokrok gazdag virágválasztékkal

Ha nem ragaszkodnánk egyetlen virág fajtához, akkor izgalmas és színekben pompázó csokrok közül is válogathatunk. Legyen szó gerberáról, rózsáról, margarétáról és a hozzájuk igényesen társuló zöldekről, mindenki megtalálhatja napjaink kínálatában azokat a növényeket, melyek jól mutatnak együtt és felejthetetlen perceket okozhatunk velük Anyák napján.

Essen bármelyik virág fajtára is a választás, ne feledkezzünk meg arról, hogy az odafigyelés és a gondoskodás nem csak ezen a napon jár az édesanyának. Az igazi szeretet kifejeződése a hétköznapi apróságokban mutatkozik meg, ezért legyen bármennyire is rohanó az élet, a közös programokra mindig szakítsunk időt, hiszen visszahozhatatlan és pótolhatatlan élményeket jelenthetnek azok.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!