Bárdos Sarolta nyerte el a Borászok Borásza díjat

Bulvár, 2024.04.27

Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza vehette át a Borászok Borásza díjat szombaton Budapesten.

A Borászok Borásza díjátadója Budapesten Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, a Borászok Borásza díj alapítója a díjátadó gálán kiemelte: a magyar bor egyik kitörési pontja, hogy világhírű legyen, mindenki tudjon róla, és ne csak mi, magyarok beszéljünk róla.

Elmondta, hogy a díjazott első körben ötven, majd öt jó jelölt közül került ki. De "akik benne vannak ebben az ötvenben, azok nagyon legyenek magukra büszkék" - hangoztatta Rókusfalvy Pál.

Bárdos Sarolta a díj átvételekor úgy fogalmazott: Tokajban jó bort készíteni kötelesség. Mint ahogyan az is - fűzte hozzá -, hogy ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken.

A Borászok Barátja díjat Ambrus Lajos író, szőlőbirtokos, a Food és Wine vendégszerzője, valamints Wojciech Bonkowski borszakértő érdemelte ki.
(MTI)

Címkék

Bárdos Sarolta Borászok Borásza díjat

Galériánk

A Borászok Borásza díjátadója Budapesten A Borászok Borásza díjátadója Budapesten A Borászok Borásza díjátadója Budapesten A Borászok Borásza díjátadója Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!