Ingyenes rendezvényekkel várják az érdeklődőket vasárnap a Belvárosi Kutyafesztiválon

Bulvár, 2024.05.05

Egész napos, ingyenes programokkal várják az érdeklődőket a felelős állattartást népszerűsítő 8. Belvárosi Kutyafesztiválon a belvárosi Olimpiai parkban.

A 8. Belvárosi Kutyafesztivál A vasárnapi budapesti rendezvényen Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója az MTI kérdésére elmondta: a vasárnapi ingyenes rendezvényen több, a felelős kutyatartást népszerűsítő programmal, egyebek mellett állatorvosi tanácsadással, viselkedésterápiás konzultációval, fizioterápiás bemutatókkal és kutya-gazda fotózással várják az érdeklődőket, valamint minikoncertet ad a helyszínen Galambos Péter énekes is.

Hozzátette: a rendezvényen az alapítvány munkáját segítő, több ismert személy, többek között Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok úszó is részt vesz.

A Vigyél Haza Alapítvány kiemelkedő partnere a Mol Nyrt., mellyel a legtöbb microchip-leolvasót üzelemtetik és évente megközelítőleg kétezer kutyát juttatnak vissza a gazdájukhoz - hangsúlyozta Óvári András.

Bakos Piroska, a Mol Nyrt. szóvivője a rendezvényen az MTI kérdésére felidézte, hogy az olaj- és gázipari vállalat a Vigyél Haza Alapítvánnyal együttműködve immár hatodik éve biztosítja kijelölt töltőállomásain az ingyenesen hozzáférhető kutyachip-leolvasást, mely már eddig is kutyák százainak segített visszatalálni gazdájukhoz.

Több mint kétszáz, vagyis szinte minden második hazai Mol-töltőállomáson van kutyachip-leolvasó készülék: ez azt jelenti, hogyha valaki talál egy elkóborolt kutyát az utcán, akkor egészen biztosan lesz a környezetében egy olyan benzinkút, ahova be tudja vinni az állatot - hangsúlyozta Bakos Piroska.

A benzinkút kollegáinál van egy készülék, mellyel le tudják olvasni a kutyának a chipjét, felhívják az önkéntes állatorvosokat, akik az adatbázisban megkeresik, hogy ahhoz az azonosítóhoz melyik kutyatulajdonos tartozik, és az állat ezáltal visszaadható nekik - magyarázta Bakos Piroska.

A szóvivő kiemelte annak a jelentőségét, hogy folyamatosan frissítve legyenek az állattulajdonos elérhetőségének adatai a chipen, melyen amúgy az állat oltási adatai is elérhetők.

A Mol Nyrt. a jövőben tovább szeretné növelni az ilyen szolgáltatással rendelkező töltőállomásai számát - fűzte hozzá Bakos Piroska.

Az eseményre kitelepülő MOL-sátorban ingyenes kutyachip leolvasóval várják a kutyagazdákat, ahol állatorvos segítségével egyeztethetik az adatokat a Magyar Állatorvosi Kamara nyilvántartásával.

A kutyafesztivállal párhuzamosan Belváros-Lipótváros Önkormányzata az Olimpia parkban Családi sportnapot tart.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

8. Belvárosi Kutyafesztivál

Galériánk

A 8. Belvárosi Kutyafesztivál A 8. Belvárosi Kutyafesztivál A 8. Belvárosi Kutyafesztivál A 8. Belvárosi Kutyafesztivál A 8. Belvárosi Kutyafesztivál A 8. Belvárosi Kutyafesztivál A 8. Belvárosi Kutyafesztivál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!