Hőség - A nagy melegben is jól érzik magukat a debreceni állatkert lakói

Bulvár, 2018.07.31

Lédús takarmányokkal, fagyasztott finomságokkal, hűtőfürdőzéssel biztosítanak megfelelő hűsölési lehetőséget az állatoknak a forró napokban a debreceni állatkertben - közölte a nagyerdei kultúrpark igazgatója kedden az MTI-vel.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a nagy hőség elviselésére az állatok különböző élelmiszereket és helyeket részesítenek előnyben: például a gyűrűsfarkú makik kedvence a mazsolás jégkrém, a kapucinus majmoké a fagyasztott gyümölcs, a pingvinek pedig jégkockákkal együtt lubickolnak a napvitorlával fedett medencében.

Az állatkert látogatóinak is kellemes hűsölési lehetőséget biztosítanak: a Nagyerdő mikroklímája kedvezőbb a belvárosénál, egyrészt a terebélyes fák árnyat adó lombjai, másrészt a környező vízfelületek miatt - tette hozzá, megjegyezve, hogy az állatkert és vidámpark több pontján is működnek párakapuk és vizes ventillátorok, amelyek hűsítő vízköddel kínálnak felfrissülést a látogatóknak.

Magyarország első vidéki, idén 60 éves állatkertje és a vidámpark egész augusztusban hosszabbított nyitva tartással, este hét óráig várja vendégeit a debreceni Nagyerdőben - jelezte Nagy Gergely Sándor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!