Karikagyűrű, ami egy életre szól

Bulvár, 2019.10.20

Képzeljük csak el! Megtaláltuk életünk párját, és már csak arra várunk, hogy feltegye a nagy kérdést.

Karikagyuru.hu Mikor ez megtörténik, alélva hullunk a karjaiba, és gondolatban már nagyban szervezzük az esküvőt. Bár ez nem megy ilyen egyszerűen a valóságban, hiszen az igazi kihívás csak ezután kezdődik.

A jegyespár életében eljön az első és egyik legfontosabb mérföldkő. Kompromisszumot kell kötniük, hogy milyen is legyen az a gyűrű, amit egy életen át viselni fognak, azaz hogy
nézzen ki a karikagyűrű. Érdekes módon hallani olyat, hogy ne alkudjunk meg, de mégis, nagyon fontos, hogy a szerelmünket jelképező ékszer mindkét félnek tetsszen, ne érezze magát senki sem kényelmetlenül. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne kapkodjuk el a karikagyűrű kiválasztását, hanem igenis szánjunk rá időt és energiát.

Mit jelképez?

A karikagyűrű alapvetően a végtelen szerelmet jelképezi, hiszen ahogy a körnek sincs vége, úgy a szerelem is múlhatatlan és örök. Éppen ezért, a legtöbb jegyespár azon van, hogy a
karikagyűrűjük egyedi és különleges legyen, hiszen nincs még egy szerelem, ami az övékéhez fogható.

Ma már nem ritka, hogy a karikagyűrűbe követ tetetnek a menyasszonyok, sőt némely esetben akár a vőlegények is. Általában ez a kő Swarovski kristály vagy gyémánt, ami a világon egyedülálló módon, törhetetlen kő. Ez a tartósság, a szívósság és a törhetetlen kapocs szimbóluma a pár és a külvilág számára. A gyémánt ragyogása örök és tökéletesen tiszta, így ugyanez jellemzi a szerelmet is.

Melyiket hol kell viselni?

Hazánkban az az elfogadott, hogy az eljegyzés után az eljegyzési gyűrűt a menyasszony a bal kezének a negyedik ujján viseli, egészen az esküvői szertartásig. Mivel akad bőven olyan menyasszony is, akiknek a leendő karikagyűrű az eljegyzési gyűrűje, így ebben az esetben a jegyespár mindkét tagja a bal kezének a gyűrűsujján hordja azt az esküvőig. A szertartás után ez átkerül a jobb kézre mindkét félnél, és a későbbiekben ott is marad. Amennyiben kísérőgyűrűje is van a menyasszonynak, az szabadon választott, hogy marad a bal kézen, illetve átkerül-e az is a jobb kézre. A többség szereti együtt látni a gyűrűket, így egy helyre kerülnek.

Ezzel szemben ma már egyre több formabontó párt láthatunk, akik fordítva csinálják, vagy éppen ott hordják a karikagyűrűt, ahol kényelmes. Ebben az esetben ez akár személyenként változhat is, nem kötelező, hogy a pár tagjainál is egyformán legyen.

A karikagyűrű trend évről évre változik, bár nem olyan nagy mértékben, mint azt gondoljuk. Idén a három különböző színű arany mindegyike divat, így szabad a választás, sőt, akár kombinálni is lehet őket, ha az áll közelebb a szívünkhöz. Sőt díszíthetik vésetek, kövek és még számtalan megoldás, amitől igazán egyedi és különleges gyűrűt kapunk.

Nézz körül a karikagyuru.hu jegygyűrű kínálatában, biztosan megtalálod a legmegfelelőbbet!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!