Kisállattréning és madárgyűrűzés is lesz szombaton a Budakeszi Vadasparkban

Bulvár, 2018.09.28

Kisállattréninggel, madárgyűrűzéssel, kutya-örökbefogadással és állatvédelemről szóló előadásokkal is várja szombaton a Budakeszi Vadaspark az állatok világnapja alkalmából a látogatókat.

Az Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje emlékére 1931 óta október 4-én megtartott világnap üzenete, hogy az emberek éljenek harmóniában az élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark a természethez és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében különleges, játszva tanító programokkal és előadásokkal készül a világnaphoz kapcsolódó rendezvényén - olvasható a park MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az interaktív Állatijó Bemutató, és a kisállattréningek mellett idén két időpontban Jóba Katalin vadasparki szakember tart előadást az állatvédelemről, amelynek során az érdeklődők tanulhatnak az állatokra veszélyt jelentő műanyagokról, csomagolóanyagokról, a felelős állattartásról és a környezettudatosságról is.

Egész nap lehet játszani a Klíma-kaland elnevezésű óriás társasjátékkal, amelyben különböző elgondolkodtató, készségfejlesztő módszerek alkalmazásával játszva tanulhatnak a résztvevők a klímaváltozásról, de egész nap lesz madárgyűrűzési bemutató is, valamint tematikus ugrálóvárak is várják a gyerekeket.

Miként az előző években, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete jóvoltából idén is lehetőség nyílik behatóbban megismerkedni az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal, és aki szeretne, örökbe is fogadhat egy kutyát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!