TV műsor

Különös, apró tengeri állatok "harapdálták" meg egy fiatal lábát Ausztráliában

Bulvár, 2017.08.07

Ömlött a vér a lábfejéből és bokájából annak a tinédzsernek, akit apró, atka méretű tengeri állatok "harapdáltak" meg, amikor bement a vízbe Ausztrália partjainál, a melbourne-i Brighton Beachen - írta a helyi média jelentései alapján a BBC hírportálja.

A 16 éves fiú különös sérülését kórházban kezelik.

Szombat este focimeccs után döntött úgy Sam Kanizay, hogy fáradt lábait az otthonuk közelében lévő öbölben hűti le.

Mint mondta, nagyjából fél órát állt a derékig érő, hideg vízben és nem érzett semmit, ám amikor hazaindult, észrevette, hogy a lába folyamatosan vérzik.

Apja szerint fia úgy érkezett haza, "mintha háborús sérülései lennének", a vérzés pedig nem csillapodott, a vér nem alvadt meg.

A család szakértők véleményét kérte ki, hogy azonosítsák a sérülést okozó állatot. Miután két helyi kórház sem tudta biztosan megmondani, mi okozhatta a többszörös, tűszúrásszerű sebesülést, a fiú apja, Jarrod Kanizay maga kezdett "nyomozni". A helyszínen némi hús segítségével begyűjtötte az állatokat és szakértőkhöz küldte őket elemzésre.

Jarrod Kanizay elmondta: jelenleg a szakértőkre várnak, hogy elmondják, mik ezek, hogyan viselkednek és miért történt a sérülés. Reméli, hogy fia teljesen felgyógyul.

Genefor Walker-Smith tengerbiológus szerint tengeri bolha - lysianassid amphipod - lehetett a támadó. Ezek apró, dögevő állatok.

"Valószínűleg épp megzavart egy táplálkozó csoportot" - mondta. Kiemelte: az ilyen esetek nagyon ritkák, és nincs ok a félelemre.

Richard Reina, a Monash Egyetem biológusa szerint is nagyon ritka esetről van szó. Ha valakivel ez történik, egyszerűen le kell söpörni az apró, bogárszerű állatokat vagy meg kell mozdulni - mondta el a news.com.au ausztrál portálnak.

Sam hosszú ideig állt a hideg vízben, a bolhák okozta szúrásokról azt hihette, a hideget érzi.

"Ezek csak apró állatok, melyek a természetes ösztöneiket követték: ettek abból, amiről azt hitték, szabad préda. Többnyire elhullott vagy pusztuló állatokat esznek, és mivel Sam mozdulatlanul állt a vízben, éltek a lehetőséggel és megharapták.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!