MÁV: az idén is megtartják a Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát március 15-én

Bulvár, 2024.03.13

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton az idén is megtartják a hagyományos Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát március 15-én - közölte a MÁV honlapján szerdán.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait - a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet. A túra szintideje hét óra.

A tájékoztatás szerint nevezni Széchenyihegy állomáson a rajtnál lehet, péntek reggel 8 és 10 óra között. Részletes információk a Gyermekvasút honlapján (https://gyermekvasut.hu) érhetők el.

A MÁV 28 éve indította el a programot. Minden évben március 15-én nappali, augusztus 19-én pedig éjszakai teljesítménytúrát tartanak, így a mostani már az ötvenhetedik ilyen esemény lesz a kisvasút történetében.

A közlemény kitér arra, hogy a március 15-től érvényes menetrend szerint megnövekvő kirándulóforgalom miatt hétvégenként a vonatok már sűrűbben, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!