Százötven programmal készülnek a 31. Szent György Napokra az erdélyi Sepsiszentgyörgyön

Bulvár, 2024.02.14

Összesen csaknem százötven programmal várják a közönséget a 31. Szent György Napokon április 23. és 28. között az erdélyi Sepsiszentgyörgyön - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A programsorozatot bemutató sajtótájékoztatóról kiadott közlemény szerint a legnagyobb székelyföldi városünnepre kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene-fesztivállal, gazdag lacikonyha-kínálattal, tombolával és tűzijátékkal is készülnek.

"A város legnagyobb, legjelentősebb közösségi eseményére, mindannyiunk ünnepére készülünk" - idézi a közlemény Antal Árpád polgármestert, aki hozzátette, hogy a Szent György Napok az elmúlt 30 év alatt a "találkozások ünnepe" lett, és a kiszámíthatatlan bukaresti támogatáspolitika ellenére is megtartják.

Knop Ildikó főszervező elmondta: nem módosítanak a bevált struktúrán, kulturális hét és fesztiválhétvége alkotja a programot, de kézműves vásár és gyermekváros, street food és utcazene-fesztivál is lesz. A kultúrkert is megnyílik idén a felújított Székely Nemzeti Múzeum udvarán.

Vargha Fruzsina alpolgármester szerint a hatnapos rendezvényt idén nulladik nap is megelőzi, hogy ne kelljen egymásra zsúfolni a kulturális eseményeket. A helyi Tamási Áron Színház és Háromszék Táncegyüttes fellépése mellett bábszínházi előadás és irodalmi programok is lesznek.

Közölte továbbá, hogy a The Base (a Bázis) nevű ifjúsági udvarnak idén is a Dohánygyár udvara ad otthont.

A Főszínpadon Karácsony Jánosnak, az LGT egykori gitárosának kíséretében koncertet ad a Csík Zenekar, és fellép Connect-R, azaz Stefan Relu Mihalache, a román hip-hop- és popzene jelentős képviselője is.

A székelyföldi régiót megmozgató sepsiszentgyörgyi városünnep idén "zöldebb" lesz, csak visszaváltható poharakban lehet italt felszolgálni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!