Több mint tízezer látogatóra számítanak az Őrségi Vásáron a hétvégén

Bulvár, 2017.06.22

Több mint tízezer látogatóra számítanak péntektől vasárnapig az Őrségi Vásáron, amelyen a helyi értékek bemutatását állítják a középpontba.

Az értékközpontúság, a helyi hagyományok tisztelete nemcsak a rendezvényt kísérő kulturális programokat, kiállításokat, koncerteket, bemutatókat jellemzi, hanem egyre inkább magát az Őrségi Vásárt is, amelynek 300 kiállítója közül a legtöbben kézműves termékeket kínálnak - mondta az MTI-nek Őr Zoltán, a Vas megyei Őriszentpéter polgármestere.

Péntek délután Szőcén képzőművészeti kiállítás nyílik Őrségi üzenetek címmel, Felsőjánosfán fotókiállítást, Bajánsenyén pedig egyháztörténeti kiállítást nyitnak meg, míg a szlovéniai Kapornakon a helyi néprajzi gyűjteménynek is otthont adó tájházban rendeznek szakmai előadással, kulturális műsorral egybekötött találkozót.

Szombaton Szalafőn útjára indul a 20. Őrség-Goricko gyalogtúra, amelynek résztvevői 22 kilométert tesznek meg Szalafő-Hodos-Kapornak-Domaföld-Szalafő útvonalon. Az Őrségi Vásárt 9 órakor V. Németh Zsolt agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitja meg. Az ünnepséget követően a helyi művelődési ház nagytermében az Őrség történelmi öröksége és természeti kincsei címmel nyílik kiállítás.

Délután oldtimer járművek felvonulását láthatja a közönség, majd a nagyszínpadon őrségi együttesek és tánccsoportok váltják egymást, végül pedig Nagy Feró és a Beatrice ad koncertet.

Vasárnap továbbra is várja az érdeklődőket Őriszentpéter központjában a kirakodóvásár és a termelői piac, a szabadtéri színpadon kora délután előbb a Kalimpa Színház gyermekműsorát lesz látható, majd a Soulwave, este pedig a Margaret Island ad koncertet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!