Koronavírus - A fertőzöttek számának emelkedése miatt további korlátozásokat terveznek bevezetni Madridban

Koronavírus, 2020.09.16

A koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt további korlátozásokat terveznek bevezetni a madridi autonóm közösségben - közölte Antonio Zapatero, a tartomány egészségügyi tárcavezető-helyettese szerdán.

A politikus a drasztikusnak nevezett intézkedések közül kiemelte a szabad mozgás korlátozásának részleges elrendelését a térség egyes településein, illetve a főváros meghatározott kerületeiben. Az elképzeléseket részletesen pénteken ismerteti a regionális kormány.

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint az elmúlt 24 órában kiszűrt 4728 fertőzött közül 1854-et a madridi tartományban azonosítottak, hetek óta innen jelentik az esetek legkevesebb egyharmadát.

Továbbá Madridban a legmagasabb a kórházak leterheltsége is, az ellátási kapacitások 22 százalékát fordítják Covid-betegek kezelésére, míg az országos átlag 8,5 százalék.

A dél-európai országban szerdára az eddig regisztrált fertőzöttek száma meghaladta a 614 ezret, az elhunytaké 30 243. Az elmúlt 24 órában 239-en vesztették életüket, utoljára május végén haltak bele ilyen sokan a fertőzésbe egyetlen napon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!