Koronavírus - Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak

Koronavírus, 2023.12.29

Élménynapot tartott a Regőczi Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeknek pénteken Budapesten. Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke fontosnak nevezte, hogy a támogatottjaik körébe tartozó családok ne pusztán pénzbeni támogatást kapjanak, hanem közös élményeket is.

Koronavírus - Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége elmondta, hogy a 21 gyermeket és 9 szülőt láttak vendégül, a programok között országházi látogatás és a Magyar Zene Háza kiállításának megtekintése is szerepelt.

"A visszajelzések alapján nagy az igény az ilyen rendezvényekre, és a támogatóknak köszönhetően számos sport- és kulturális programot szervezhetünk" - fogalmazott.

Nyáron a budapesti atlétikai világbajnokság eseményeire látogathattak el a családok, szerveztek számukra közös táborokat, karácsony előtt pedig az Operaházban a Diótörő című előadás nyilvános főpróbáján is részt vehettek - sorolta a főbb eseményeket.

Emlékeztetett arra, hogy az alapítvány nemcsak nagykorúságukig segíti a gyermekeket, hanem az egyetemi tanulmányok befejezéséig, illetve a szakmájuk megszerzéséig.

Jelenleg mintegy 1360 főt támogatnak, tavaly ez a szám 1600 volt, ám sokan már felnőttek, befejezték tanulmányaikat, illetve munkába álltak - tette hozzá a kuratórium elnöke.

Az élménynapon az alapítvány támogatottjait a Vígvarjú Étteremben ebédre látták vendégül.

Semsei Rudolf, az étterem tulajdonos-ügyvezetője azt mondta: "fontosnak érezzük, hogy támogassuk a rászorulókat, akik valamiért, akár a Covid miatt segítségre szorulnak".

Kitért arra, hogy az étterem számos más karitatív kezdeményezésben is részt vesz, a Vakvarjú Szeretetszolgálat keretében nyújtanak segítséget. Minden évben van egy-egy gondolat, amely köré a segítségnyújtás szerveződik, az idei évben ez a hála - közölte.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Koronavírus - Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak Koronavírus - Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak Koronavírus - Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak Koronavírus - Élménynapot szervezett a Regőczi Alapítvány a Covid-árváknak
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!