A BVSC férfi és női vízilabdacsapata is előrelépne a következő szezonban

Sport, 2023.08.15

A BVSC-Zugló férfi és női vízilabdacsapata is az ötödik helyen zárta az előző bajnoki szezont, a klubnál most az a cél, hogy előrelépjenek az együttesek a 2023/24-es idényben.

"A nyári utánpótlás-világversenyeken sikeresen szerepelt válogatottak szinte mindegyikébe adott játékost a BVSC, ami nagy büszkeséggel tölt el minket. Szeretnénk, ha ezek a játékosok beépülnének a felnőtt csapatokba, és többfrontos küzdelmek során előre kívánunk lépéni" - fogalmazott a klub keddi szezonnyitó sajtótájékoztatóján Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

A férfi együttes kerete két OSC-játékossal, Bundschuch Erikkel és Csacsovszky Erikkel, valamint a Kaposvárról érkező Horváth Ákossal erősödött meg,.

Kemény Kristóf vezetőedző elmondta, szeretnék folytatni a javuló tendenciát, ezek alapján pedig a négy közé jutás a cél.

"Nagyon kiegyenlített a mezőny, a Ferencváros és a Vasas egy szinttel feljebb van, de az OSC, a Honvéd, a Szolnok és mi is szerintem hasonló célokkal várják a szezont" - fogalmazott a szakember.

A tréner hozzátette, a BENU Magyar Kupa hétvégi selejtezőjében a továbbjutás a cél, és bíznak benne, hogy az egyesület szeptember végén házigazdája lehet majd egy Eurokupa-selejtezőtornának.

A női együtteshez érkezett Doroszlai Vanda, Jancsó Patrícia, Tóth Fruzsina és Koltay Nadin, ennek kapcsán Stieber Mercédesz vezetőedző elárulta, szeretett volna hozni némi tapasztalatot a játékba, és a felkészülés alatt eddig elvégzett munka alapján úgy érzi, ez sikerült is.

A játékosként kétszeres világbajnok klasszis elmondta, a csapatnak nagy motivációt jelent, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében játszhat majd, és noha ebben a sorozatban inkább a tapasztalatszerzés a cél, szeretnének olyan teljesítményt nyújtani, amely méltó a klubhoz.

Az eseményen a klubvezetés díjazta a nyári világversenyeken érmes sportolókat és szakembereket: az U20-as világbajnok csapatban Gyapjas Viktor, Mészáros Mátyás, Tátrai Dávid, valamint a videóelemező Csapliczky Zsolt képviselte a zuglóiakat, míg az U17-es Európa-bajnok női csapatban Bereczki Luca mellett a szakmai stábban a kapusedző Béres Gergely révén volt érdekelt az egyesület. Az U15-ös kontinensviadalon diadalmaskodó leány együttesbe Horváth Orsolya és N. Kerekes Laura került be a klubból.

A BVSC-Zugló szeptember 9-én rendezi meg a hagyományos BVSC Opent, amelyen minden szakosztály bemutatkozik a zuglói és környékbeli fiatalok, családok számára. Az ingyenes rendezvényen a női vízilabdacsapat felkészülési mérkőzést is vív majd a Ferencvárossal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!