A Honvéd férfi pólósainál ismét a harmadik hely a cél

Sport, 2023.08.22

A Budapesti Honvéd férfi vízilabdacsapatánál a legutóbbi idényhez hasonlóan a bajnoki bronzérem és a kupában elért harmadik helyezés megismétlését remélik az új szezonban is - derült ki az együttes keddi sajtótájékoztatóján.

Az új idényben is Endo-Plus-Service-Honvéd néven szereplő gárda érett arra, hogy az olyan erős bajnokságban is, mint amilyen a magyar ob I, megfiatalítva és részben átalakulva is helyt tud állni - jelentette ki Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület kétszeres pólós olimpiai bajnokból lett ügyvezető elnöke. A sportvezető a legutóbbi bajnoki bronzot csodálatosnak nevezte, azt pedig jelentősnek és az egyesület életében nagy lépésnek minősítette, hogy a csapat hosszú idő után újra a Bajnokok Ligájában tud indulni az idén.

A szakosztály-igazgató Steinmetz Barnabás, aki játékosként szintén kétszer nyert ötkarikás aranyérmet, a Honvéd két harmadik helyét úgy értékelte, hogy szintet léptek, stabil szereplői a hazai élmezőnynek, és ezen az úton kell tovább haladniuk, hogy nemzetközileg is ugyanezt elmondhassák magukról. Úgy fogalmazott, hogy nem elvárás van, hanem célkitűzés, ez pedig a négy közé jutás az ob I-ben és a Magyar Kupában egyaránt.

A vezetőedző, pólósként világbajnok Szivós Márton kitért rá, hogy az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok Decker Attila ugyan visszavonult a játéktól, ám maradtak a csapat mellett, amelybe a nyáron új emberek érkeztek, s a keretben immár felnőtt válogatott kerettagok, junior-világbajnok és Universiade-érmesek is találhatóak. Hozzáfűzte, hogy az új idényben is motivált, sikeréhes játékosokat akar látni, és kijelentette: bízik benne, hogy a harmadik pozícióból még előbbre is tudnak lépni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!