A Parmával feljutás, a válogatottal Eb-részvétel Balogh Botond célja

Sport, 2024.02.09

A Parmával szeretné kiharcolni a feljutást az olasz élvonalba Balogh Botond, aki ott lenne a magyar labdarúgó-válogatott keretében a németországi Európa-bajnokságon.

A 21 esztendős hátvéd az M1 aktuális csatornának hangsúlyozta, még 15 forduló hátra van a Serie B küzdelmeiből, amelyben jelenleg négy pont a klub előnye a második helyen álló Cremonese és hat a harmadik pozíciót elfoglaló Como együttese előtt.

"Fontos, hogy mindenkinek a fejében az legyen, még nem értünk el semmit, a legfontosabb része még hátra van" - mondta Balogh, aki elárulta, a riválisokra nem figyelnek, csak magukra koncentrálnak, de tudják, mely csapatok jelentenek veszélyt. "Egy ilyen nagy múltú klubnak az kell, hogy legyen a célja, hogy egyből visszajusson a Serie A-ba. Idén is ez a cél, nincsenek nagyon kérdések. Ha azt hozzuk, amit eddig, akkor nem lehet olyan nagyon nagy baj."

Balogh a szezon elején kevesebb játéklehetőséget kapott, az elmúlt 12 bajnokiból kilencet viszont végigjátszott. Jelezte, hogy négyen vannak a poszton, nagy a konkurencia, sokat rotál az edző.

"Egyre jobb erőben vagyok, egyre magabiztosabb vagyok" - jelentette ki Balogh, hozzátéve, hogy fejlődött az előző idényhez képest, rutinosabb, érettebb játékos lett, így összességében meg van elégedve a teljesítményével.

A 2020/21-es szezonban már tagja volt a Serie A-ban a Parmának, azonban szeretne érettebb játékosként szerepelni az élvonalban, egyúttal bízik benne, hogy minél több meccset tud játszani a márciusi válogatott szünetig.

"Majd eldöntik, hogy megérdemlem-e azt, hogy ott legyek a keretben" - emelte ki a kétszeres válogatott védő.

Meglátása szerint, amennyiben a Parmával sikerülne feljutnia a Serie A-ba és ebből ki tudná venni a részét, akkor lenne esélye ott lenni a nemzeti csapat keretében a németországi Európa-bajnokságon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!