A sportigazgató szerint csodálatos lehet most Nyíregyházán labdarúgónak lenni

Sport, 2024.05.21

Fekete Tivadar sportigazgató szerint jelenleg csodálatos érzés lehet, ha valaki a másodosztályban első és ezzel az élvonalba jutott Nyíregyháza Spartacus labdarúgója.

A szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában azt mondta, az előző nyáron igyekeztek reális célt megfogalmazni, ez pedig az élmezőnyben küzdés volt, annak pedig sok összetevője van, hogy végül a bajnokság megnyerése és a feljutás lett az erőfeszítések eredménye.

"Az idény előtt 14 játékostól elköszöntünk, viszont érkezett 13 új futballista, akikkel hosszabb távra állapodtunk meg, így ha most őket keresik bármelyik klubtól, akkor tárgyalóasztalhoz kell ülni" - mondta Fekete Tivadar, aki hozzátette, a keret ilyen mértékű átalakítása után felelőtlenség lett volna elvárásként a feljutást megfogalmazni.

"Nemsokára elkészül az új, 8500 férőhelyes stadionunk, amire szükség is van, mert nagy az érdeklődés, lázba jöttek a nyíregyházi és a szabolcsi emberek, úgyhogy most Nyíregyházán labdarúgónak lenni csodálatos érzés kell, hogy legyen" - jelentette ki.

A sportigazgató elmondta, a tavaly nyáron lefektetett tervekhez tartják magukat, változatlanul a játékosok teljesítménye határoz meg mindent.

"Nemcsak itt, hanem az egész magyar klubfutballban teljesítmény-orientáltságra van szükség, ezért, bár mindenképpen szükséges lesz erősítenünk, alapvetően igyekszünk olyan labdarúgókat kiválasztani, akik megfelelnek a mi szempontrendszerünknek" - nyilatkozta Fekete Tivadar. Hozzátette, örülnének annak, ha az élvonalban minél több magyar játékosuk lenne, ezért első körben a hazai piacon keresgélnek.

"Ha viszont nem találunk olyat, akit szeretnénk, akkor kinyitjuk az ajtót. Nem teszünk különbséget a külföldi és a magyar játékosok között, az sokkal fontosabb, hogy feleljen meg, legyen jó futballista és akarjon tenni a nyíregyházi csapatért" - fogalmazott a sportigazgató.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!