A békéscsabai röplabdázók nemzetközi szinten is kiugró szereplésre készülnek

Sport, 2017.10.12

Megújult kerettel kívánja folytatni az előző évek sikersorozatát a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata, mely nemcsak a bajnoki és Magyar Kupa-címét szeretné megvédeni, hanem a nemzetközi porondon is kimagaslóan akar szerepelni.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, a 2017/18-as szezon során az NB I-ben, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a Közép-Európai Ligában (MEVZA) indul az együttes, és legalább 70 mérkőzést fog játszani.

Baran Ádám, az egyesület elnöke komoly célokat fogalmazott meg, ugyanis azon túl, hogy ismét az első helyen szeretnének végezni a bajnokságban és a hazai kupában, a MEVZA-ban minimum döntőt játszanának, míg a Bajnokok Ligájában bizonyítani kell, hogy felzárkóztak Európa élvonalához.

Az új játékosokról szólva az elnök kiemelte a horvát válogatott Lucija Mlinart, aki a nyitásfogadó-ütő posztra érkezett, valamint Dobi Edina centert, aki 10 év külföldi légióskodás után tért vissza Magyarországra. Baran megemlítette még a szlovák Barbora Kosekova feladót, akitől a szakvezetés azt várja, hogy méltó utóda lesz a nyáron távozott Tálas Zsuzsannának. Az elnök jelezte, napokon belül érkezik még egy nyitásfogadó játékos is Békéscsabára.

Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat, ahogy eddig, ezt követően is támogatni fogja a klubot, s szerinte az újabb sikerekhez garanciát jelentenek a klub új igazolásai. A sportág jövőjéről szólva azt emelte ki, hogy gondoltak az utánpótlásra is, amit bizonyít, hogy kormányzati támogatással a közeljövőben beindul a Békéscsabai Röplabda Akadémia, mely az ország első ilyen jellegű utánpótlásnevelő-műhelye lesz.

Dobi Edina, a szeptemberi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatott egyik erőssége arról beszélt, hogy mindig is azt tervezte, ha hazatér, akkor Békéscsabán szeretne játszani. Eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, hogy profi körülmények várták, miután a nyáron távozott az Azeryol Bakutól, és a csapattársai nevében kijelentette: az eddigieknél is jobban kívánnak teljesíteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!