A SZEOL SC csapata nyerte a Danone Focikupa szegedi elődöntőjét

Sport, 2017.05.21

A Szeol SC U12-es csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna szegedi regionális döntőjét. A szegedi fiatalok a fináléban a LUA Baja csapatát győzték le 1:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében.

Danone Focikupa U12 szegedi elődöntő - 2017.05.20.
A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte. Idén Szeged adott otthont az egyik regionális fordulónak.


A világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornájának célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást. A Zinedine Zidane fővédnöksége mellett megvalósított nemzetközi tornán 32 ország gyermek labdarúgói mérkőznek meg egymással a nemzetközi döntőbe való kijutás jogáért és a világelsőségért. A 2015. évi tornán profi klubok utánpótlás U12-es csapatai, vettek részt. A budapesti döntőn a Vasas Kubala akadémia nyert és utazhatott Marokkóba a nemzetközi döntőbe. 2016-ban az MLSZ Grassroots program és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány szakmai támogatásával megvalósuló magyarországi kupa részeként 5 városban szervezett előválogatót a Danone az állami gondoskodásban élő, sportolni szerető gyerekcsapatok számára. A párizsi döntőn a bicskei gyerekek képviselték hazánkat.
 
A 2017-es évben a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából a torna nagymértékben kibővült, immár 12 régióban régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1200 gyermek vesz részt a kupán. A regionális győztesek a budapesti döntőn mérettethetik meg magukat kortársaikkal az elsőségért, a nyertes csapat októberben az Egyesült Államokban, 32 ország részvételével zajló New Jersey-i világkupán képviseli majd Magyarországot. A szegedi regionális elődöntőn a Szeged 2011, a Ceglédi VSE, a KLC-KTE SI, a LUA Baja, a Szilády RFC, a Szolnoki MÁV, a Szeol SC, valamint a L-IT Szentkorona Akadémia csapatai játszottak egymással. A kupa elvi támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata volt, fővédnöke Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző. A kiskundorozsmai válogatón a szegedi SZEOL és a bajai csapat jutott döntőbe, amelyet végül nagy csatában a szegediek nyertek meg 1-0 arányban. A győzelem azt jelenti, hogy a SZEOL SC-ben futballozó 12 éves gyerekeknek van esélyük kijutni az Egyesült Államokban zajló döntőre, amennyiben Budapesten is nyerni tudnak.

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna további regionális elődöntőit május 27-én Békéscsabán, Pécsett és Szombathelyen tartják. Az országos döntő június 10-én, Budapesten lesz.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!