Atlétikai Eb - Kazi és Kovács is kiesett 1500-on

Sport, 2018.08.08

Kazi Tamás és Kovács Benjámin is kiesett az 1500 méteres síkfutásban a berlini atlétikai Európa-bajnokságon szerdán.

A három futamból az első három helyezettek mellett még hárman juthattak be a pénteki döntőbe. A két magyar futó közül erre a rutinosabb, 33 éves Kazi Tamásnak volt nagyobb esélye, aki korábban főleg 800 méteren szerepelt jól, ezen a távon övé az országos csúcs is. A debreceni atléta futamában szinte a célegyenesig együtt volt a mezőny. Kazi a hajrát nem bírta, 10. lett 3:42.98 perccel.

"Kifutottam magam, amit tudtam kihoztam ebből a helyzetből, de nem vagyok életem formájában" - nyilatkozta a magyar futó. "Azt hiszem, taktikailag jól oldottam meg a feladatot, kivéve, hogy nem jutottam tovább" - tette hozzá.

Kazi elmondta még, hogy megpróbálja kipihenni magát és csütörtökön elindulni 800 méteren.

A 23 esztendős Kovács Benjámin futamában az élen futó hármas mögött helyezkedett, majd ahogy gyorsult a tempó hátrább csúszott, s balszerencséjére a második körben belekeveredett egy bukásba. A francia Miellet elesett, a Bp. Honvéd versenyzője pedig nem tudta átugrani. Felállt, s folytatta a versenyt, de messze leszakadt a többiektől, 3:54.29 perccel ért célba. A magyar középtávfutó a vegyeszónában csak annyit mondott, hogy megvizsgálják az óvás lehetőségét a bukás miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!