Atlétikai vb - Halász Bence 11. lett kalapácsvetésben

Sport, 2017.08.11

Halász Bence 74,45 méteres dobással a 11. helyen végzett a férfi kalapácsvetés döntőjében a londoni atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.

Az idén U23-as Európa-bajnok magyar sportoló a szerdai selejtezőben rögtön elsőre megdobta a 75,50 méteres szintet, így önbizalommal telve készülhetett a fináléra.

A döntő mezőnyében - amelyből hiányzott az évek óta sérülésekkel küzdő Pars Krisztián - Halász az idei negyedik legjobb dobással rendelkezett. Egyéni csúcsát, 78,85 métert június végén Ostravában dobta, azóta viszont egyetlen versenyen sem tudta igazán megközelíteni ezt az eredményt, s kérdés volt, ezúttal képes lesz-e annak közelébe jutni. Az egyértelműnek tűnt, hogy 78 méter feletti dobással jó eséllyel pályázhat az éremre.

A szombathelyiek mindössze 20 éves tehetsége a sorozat utolsó dobója volt, első kísérleténél már tisztában lehetett azzal, vetélytársai hogyan kezdtek. Halász nyitásként 70,89 métert dobott, a második kísérlete érvénytelen volt. Harmadikra 75,87 méteres dobás kellett volna a továbbjutáshoz, de csak 74,45 méterre szállt a kalapács. Így 1987 óta először nem jutott a nyolc közé magyar versenyző a versenyszám vb-döntőjében.

Halász Bence élete első felnőtt világbajnokságán a 11. helyen zárt.

Az aranyérmet a lengyel Pawel Fajdek szerezte meg, aki a világbajnokság történetében először nyerte meg sorozatban háromszor a férfi kalapácsvetést. A második az orosz, de ezúttal semleges színekben versenyző Valerij Pronkin, a harmadik pedig az olimpián, illetve a legutóbbi vb-n is bronzérmes lengyel Wojciech Nowicki lett.


Eredmény,

férfiak, kalapácsvetés, világbajnok:

-----------------------------------

Pawel Fajdek (Lengyelország) 79,81 méter
2. Valerij Pronkin (orosz, semleges színekben) 78,16
3. Wojciech Nowicki (Lengyelország) 78,03
...11. HALÁSZ BENCE 74,45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!