Australian Open - Bondár Anna: nem annyira fényes a helyzet Melbourne-ben

Sport, 2020.01.14

A légszennyzettségről is beszélt az első ausztrál nyílt teniszbajnokságára készülő Bondár Anna.

A világranglista 222. helyezettje kedden a közmédiának Melbourne-ből elmondta, ez a harmadik Grand Slam-selejtezője, az előző kettőn nem tudott meccset nyerni.

"Juniorként sem voltam itt, úgyhogy teljesen idegen terepre érkeztem, de nagyon tetszik a környezet. Ezek azok a versenyek, amikért dolgozik az ember, hogy ide eljusson, és hogy főtáblás legyen" - jelentette ki a 22 éves játékos, aki előzőleg egy 25 ezer dolláros tornán szerepelt, amelynek a selejtezőjéből indulva egyesben négy mérkőzést nyert, párosban pedig döntőt vívott.

"Eredetileg a verseny Canberrában lett volna, amely viszont akkor a világ legszennyezettebb városa volt, így áttették Bendigóba. Ami pedig Melbourne-t illeti, itt ma látszott először nagyobb füst, és később is kezdődtek a selejtezős meccsek. Napközben talán picit javult, de nem annyira fényes a helyzet, egy-két játékos rosszul is lett, de nem nagyon volt beleszólásuk, hogy akarnak-e játszani" - mesélte az Ausztrália-szerte pusztító bozóttüzek hatásairól.

Bondár, aki a Fed Kupa-válogatottban is bemutatkozott, szerdán kezdi meg szereplését az Australian Open selejtezőjében, első ellenfele a világranglista 127. helyén álló cseh Barbora Krejcikova lesz.

"Párosban elöl van a ranglistán, nagyjából van róla képem, hogy hogy játszik. Nehéz mérkőzésre számítok, a saját játékomat próbálom majd játszani" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!