BENU férfi vízilabda Magyar Kupa - Sorozatban hatodszor győztes a Ferencváros

Sport, 2023.09.03

A Ferencváros 11-6-ra nyert a Vasas ellen a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, így címét megvédve, sorozatban hatodszor hódította el a trófeát.

Vízilabda férfi BENU Magyar Kupa - A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom A 23. kupagyőzelmét begyűjtő zöld-fehérek ezzel beállították az ősi rivális Újpest rekordját, ugyanis a kupa történetében eddig csak egyszer, a lila-fehéreknek sikerült 1931 és 1936 között megszakítás nélkül féltucat alkalommal diadalmaskodniuk.

Az FTC-nél első győzelmét ünnepelhette vezetőedzőként Nyéki Balázs, aki az előző idényt követően Varga Zsoltot váltotta a kispadon. Utóbbi tíz év után távozott a zöld-fehérektől, hogy csak a szövetségi kapitányi posztra koncentráljon, s nyáron Fukuokában világbajnoki címre vezette a válogatottat.


BENU férfi Magyar Kupa, döntő:
FTC-Telekom Waterpolo - A Híd-VasasPlaket 11-6 (3-1, 1-2, 4-0, 3-3)
-------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Di Somma, Mandic, Német 2-2, Varga Dé., Vigvári Ve., Nagy Á., Jansik, Varga Vi. 1-1, illetve Dedovic 2, Randelovic, Konarik, Rasovic, Bátori 1-1


A nyitónegyed a Ferencváros remek védekezéséről és a világbajnok Vogel Soma bravúros védéseiről marad emlékezetes. A zöld-fehérek kapusa többek között Burián Gergely ziccerét is fogta.

A második felvonásban a Vasas védekezése is feljavult, a kapuban Lévai Márton is elkapta a fonalat, ennek is köszönhetően egy gólra jöttek fel a piros-kékek.

Az FTC a harmadik negyedben megtörte ellenfele lendületét, könnyedén szerezte a gólokat, hátul pedig rendkívül jól dolgozott, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a finálét.

A záró nyolc percben már csak a pontos végeredmény volt a kérdés, az FTC végül magabiztos játékkal 11-6-ra diadalmaskodott.


Az elmúlt tíz év győztesei:
2014: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2015: ZF-Egri VK
2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2018: FTC-Telekom Waterpolo
2019: FTC-Telekom Waterpolo
2020: FTC-Telekom Waterpolo
2021: FTC-Telekom Waterpolo
2022: FTC-Telekom Waterpolo
2023: FTC-Telekom Waterpolo
(MTI)

Galériánk

Vízilabda férfi BENU Magyar Kupa - A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom Vízilabda férfi BENU Magyar Kupa - A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom Vízilabda férfi BENU Magyar Kupa - A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom Vízilabda férfi BENU Magyar Kupa - A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom Vízilabda férfi BENU Magyar Kupa - A Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!