Birkózó Eb - Lévai lemaradt a helyosztóról

Sport, 2024.02.14

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Tamás elveszítette második vigaszági mérkőzését, így kiesett a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A két súlycsoporttal lejjebb, 82 kg-ban Eb- és vb-harmadik magyar sportoló kedden az első meccsén kikapott az orosz Magomed Murtazalijevtől, aki később fináléba jutott, és vigaszágra segítette legyőzöttjeit. A BHSE versenyzőjének szerdán délelőtt két meccset kellett nyernie az esti bronzmérkőzéshez, és az elsőt a cseh Artur Omarov ellen könnyedén, technikai tussal hozta is, a másodikon azonban esélye sem volt.

Lévai a 97 kilogramm kétszeres világbajnoki ezüstérmesével és 2022-es Európa-bajnokával, a bolgár Kiril Milovval mérkőzött, aki az első menetben leküldette őt, majd kétszer megpörgette (0-5), a második menetben pedig levitte és ismét pörgette, így végül technikai tussal győzött 11-0-ra.

Mindez azt jelenti, hogy a kötöttfogásúak magyar idő szerint 17 órakor kezdődő döntős programjában két magyar lesz érdekelt: Váncza István (72 kg) és Szilvássy Erik (82 kg) egyaránt a bronzéremért lép majd szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!