Birkózó Eb - Lévai Tamás villámgyőzelemmel negyeddöntős

Sport, 2023.04.22

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Tamás technikai tussal, mindössze két perc alatt legyőzte görög ellenfelét, ezzel bejutott a negyeddöntőbe szombaton a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

A tavaly 82 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar klasszis két kategóriát ment feljebb idén azért, hogy a 97 kilóban szerepelhessen, a válogatottsághoz pedig az olimpiai ötödik, világbajnoki ezüstérmes Szőke Alexet utasította maga mögé.

Az idei hazai és nemzetközi versenyeken is többnyire nagyon meggyőző volt, ennek ellenére komoly kérdésként merült fel, hogy az Európa-bajnoki mezőnyben versenyképes lehet-e. Az első meccs alapján a válasz a kérdésre egyértelműen igen.

A BHSE kötöttfogásúja elsőre nem kapott igazán nehéz ellenfelet, a görög Leokratisz Keszidisznek eddig egy Eb-ötödik hely a legjobbja, arra viszont valószínűleg ő sem számított, hogy mindössze két percet bír majd Lévai ellen.

A meccs első perce a szokásos állóharccal telt, majd a második elején a magyar birkózó ügyesen bebújt riválisa hóna alá és szép válldobással (4-0) levitte, onnan a fejénél fogta össze, és kétszer bebillentette. A bírók ugyanakkor csak az egyiket adták meg, majd a görög visszafogására is ítéltek egy pontot, így az eredményjelzőn 6-1 állt, amikor felállították a feleket, de Lévai kérte Módos Péter kapitányt, hogy videóztasson. A zsűri aztán helyt adott a challenge-nek és 8-0-s technikai tussal kihirdette Lévai Tamás sikerét.

A 24 éves magyar a következő körben már nem számíthat hasonlóan könnyű meccsre, ugyanis a riói olimpiai aranyérmes, a négyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok örmény Artur Alekszanjan lesz az ellenfele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!