Birkózó Eb - Muszukajev és Bajcajev is elődöntős

Sport, 2024.02.16

Az ezúttal a 70 kilogrammos súlycsoportban szereplő világ- és Európa-bajnok Muszukajev Iszmail második mérkőzését is magabiztosan nyerte, a 97 kilós Bajcajev Vlagyiszlav pedig győzelemmel mutatkozott be, ezzel mindkét magyar szabadfogású birkózó elődöntőbe jutott a bukaresti Európa-bajnokságon.

A tavalyi olimpiai kvalifikációs vb-n a 65 kg-osok között aranyérmes Muszukajev első mérkőzésén technikai tussal múlta felül koszovói ellenfelét, a negyeddöntőben pedig a svájci Marc Dietsche ellen lépett szőnyegre.

A 31 éves kabardföldi származású klasszis egy levitellel hamar kétpontos előnybe került, amelyet a szünetig megőrzött, majd a folytatásban kiemelte a svájcit és elfektette, ezzel megduplázta előnyét. Muszukajev a következő zónaszéli helyzetnél sem tétlenkedett, összekapta Dietsche derekát és egy újabb mögékerülést hajtott végre rajta (6-0). Az utolsó másodpercekben ellenfele próbált szépíteni, ám az FTC szabadfogásúja remekül megkontrázta és egy felfordítással négy pontért a hátára dobta a svájcit, így ismét technikai tussal (10-0) nyerte a találkozót.

A 97 kilóban Eb-ezüstérmes Bajcajev a nyolcaddöntőt mérkőzés nélkül nyerte, mivel a kétszeres olimpiai, ötszörös világ- és Európa-bajnok orosz Abdulrasid Szadulajev vízumproblémák miatt nem vehet részt a tornán. A 33 éves sportoló így a legjobb nyolc között kezdett, ahol a szintén orosz származású, de bolgár színekben versenyző Ahmed Batajevvel nézett szembe. A kezdeti állóháborúban Bajcajevet látták passzívabbnak, az eredményjelzőn pedig el is indult a félperces aktivitási idő, melyben a magyar birkózó elkapta Batajev bal bokáját, majd két pontért levitte.

A szünet után Bajcajev kitolta a bolgárt, aki meg sem próbált a zónán belül maradni, ezért megintették és további egy pontot írtak jóvá Bajcajevnek. Az utolsó 30 másodpercben felélénkült Batajev, és csaknem a magyar mögé került, aki remekül védekezett és még egyszer kitolta, ezzel 5-0-ra győzött.

Muszukajev az Eb-ezüstérmes örmény Arman Andreaszjannal, míg Bajcajev a 2022-es Eb-győztes azeri Magomedkhan Magomedovval birkózik a döntőbe jutásért a 15.45-kor kezdődő elődöntős programban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!