Birkózó Eb - Muszukajev Iszmail bronzérmes

Sport, 2024.02.17

Az ezúttal a szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmail bronzérmet nyert szombaton a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Az FTC világ- és Európa-bajnok klasszisa a 65 kg-ban aratott tavalyi vb-címével olimpiai kvótát szerzett, a román fővárosban pedig egy súllyal feljebb indult. A pénteki előcsatározások során Muszukajev két sima győzelemmel jutott elődöntőbe, melyben az örmény Arman Andreaszjannal fordulatos mérkőzést vívott, és hiába vezetett 5-0-ra, riválisa fordítani tudott ellene.

A pénteki elődöntőben Muszukajevet ápolni kellett, ám a szombati helyosztóra ki tudott állni a francia színekben versenyző Seyfulla Itaev ellen. A mérkőzést óvatosan kezdte a 31 éves magyar sportoló, a francia viszont érezhetően tartott tőle és nem mert kockázatot vállalni. Muszukajev aztán negyven másodperc után döntött úgy, hogy támadásba lendül és villámgyors mozdulatsorral derékra támadott, majd riválisa lábára fogott és mögé került (2-0). Az akciót nem tudta folytatni a magyar, aki úgy tűnt, megelégedett kétpontos vezetésével. Az első menet így szinte eseménytelenül telt el, a meddő küzdelmet kétszer Muszukajev állította meg, mivel riválisa a szemébe nyúlt.

A második menetben Magyarország második szabadfogású világbajnoka gyakorlatilag csak azzal foglalkozott, hogy riválisa ne tudjon akciót csinálni rajta, akkor sem indított, amikor a bírók passzivitás miatt figyelmeztették és elindították a harminc másodpercet (2-1). Az utolsó másfél percben a francia láthatóan nagyon igyekezett, de akcióra esélye sem volt, ez pedig azt jelentette, hogy Muszukajev bronzéremmel zárta a kontinensviadalt.

Muszukajev Iszmail 2022-es Eb-diadala után most másodszor állhat fel kontinensbajnoki dobogóra, egyúttal a magyar küldöttség második érmét szerezte Bukarestben, ahol Nagy Bernadett csütörtökön a 76 kilogrammban lett harmadik.

A szombati programban még Bajcajev Vlagyiszlav lesz érdekelt a 97 kg egyik bronzmérkőzésén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!