Birkózó Eb - Muszukajev Iszmail technikai tussal nyert a nyolcaddöntőben

Sport, 2024.02.16

Az ezúttal a szabadfogásúak 70 kilogrammos súlycsoportjában szereplő világ- és Európa-bajnok Muszukajev Iszmail technikai tus győzelemmel mutatkozott be pénteken a bukaresti birkózó Eb-n.

A tavalyi olimpiai kvalifikációs vb-n 65 kg-ban győztes klasszis sportoló a koszovói Egzon Xhoni ellen, a nyolcaddöntőben kezdte meg szereplését a kontinenstornán. A mérkőzés elején egy levitellel kétpontos előnybe került, majd egy pontért kitolta riválisát, aki a félperces aktivitási időben sem tudott akciót végrehajtani (4-0).

A szünet után is a magyar birkózás második szabadfogású világbajnoka irányította a mérkőzést. A koszovói bár szemmel láthatóan tartott Muszukajevtől, többször megpróbálta elérni a magyar lábát, aki könnyedén levédte támadásait. Az utolsó másodpercekben az FTC 31 éves birkózója már 9-0-ra vezetett és egy kitolással elérte a tízpontos különbséget. Ezt a zónaszéli szituációt kifogásolták a koszovóiak, a challenge-et azonban elveszítették, így 11-0-s technikai tussal nyert Muszukajev, akire svájci birkózó vár a negyeddöntőben.

A nap másik magyar versenyzője, a 97 kilós Bajcajev Vlagyiszlav mérkőzés nélkül jutott a legjobb nyolc közé, mivel kisorsolt ellenfele, az oroszok sztárja, Abdulrasid Szadulajev nem kapott beutazási engedélyt Romániába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!